Sznúker-vb: Ting Csün-huj az első ázsiai döntős, Selby az ellenfele

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.05.01. 00:33
null
Ting Csün-huj történelmet írt a Crucible színházban (Fotó: skysports.com)
Kínai–angol döntőt rendeznek a sheffieldi sznúker-világbajnokságon. Ting Csün-huj a skót Alan McManust, Mark Selby a hongkongi Marco Fut győzte le az elődöntőben.

Az elsőként végetérő elődöntőben a meglepetésember Alan McManus játszott a kínai Ting Csün-hujjal (angolul Ding Junhui). A sokkal esélyesebb kínai már 9–3-ra is vezetett, ám a skót élete talán legjobb teljesítményével felzárkózótt 9–8-ra. McManus számára eddig tartott a meccs szebbik része, mert ezután az ázsiai pillanatai következtek.

Az utolsó szakasz Ting Csün-huj 14–10-es előnyéről kezdődött. A kínai játékos, aki a vb előtt meglepetésre kiesett a legjobb 16-ból, nem adott már esélyt a felzárkózásra, és végül 17–11-el bejutott a döntőbe.

Ez történelmi tett volt Ting Csün-hujtól, mert ő lett az első ázsiai játékos, aki eljutott a fináléba a vb 1927 óta tartó történetében.

A másik ágon idegörlő csatát vívott egymással a hongkongi Marco Fu és a világelső angol Mark Selby. Egy fél sem tudott nagyobb előnyt elérni. Nem játszottak brékerős frémeket, így nagyon hosszúra nyúlt szakaszokat játszottak. A végét Selby bírta jobban, s végül17–15-re megnyerte az összecsapást.

Így tehát Ting Csün-huj–Mark Selby döntőt rendeznek a Crucible színházban. Az egyik fél 18. nyert frémjéig tartó párharc vasárnap délután 3 órakor kezdődik.

SZNÚKER-VB, SHEFFIELD
ELŐDÖNTŐ

Alan McManus (skót)–Ting Csün-huj (kínai) 11–17
Marco Fu (hongkongi, 14.)–Mark Selby (angol, 2.) 15–17

A döntő párosítása*:
Ting Csün-huj (kínai)–Mark Selby (angol, 2.)

*A döntő az egyik fél 18. nyert frémjéig tart.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik