Sznúker-vb: jót tett a hajnali kebab Mark Williamsnek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.05.07. 09:18
null
Mark Williams jól kezdett, kevésbé jól folytatta, de kiválóan is zárta a döntő első napját (Fotó: AFP)
Elképesztő hullámvasút volt a sznúker-világbajnokság döntőjének vasárnapi etapja. Mark Williams 4–0-ra vezetett, John Higgins feljött 7–7-re, a nap végén mégis megnyugtató előnnyel zárt a walesi, aki 10–7-ről várja a hétfői folytatást.

A 43 éves Williams nem mindennapi módon készült fel a döntőre, a szombati elődöntő helyi idő szerint éjfélkor ért véget, később pedig azt írta a Twitterre, hogy sohasem esett olyan jól neki kebab hajnali negyed háromkor, mint aznap.

A legutóbbi vb-döntőjét 15 évvel ezelőtt játszó, egy éve a rossz formája miatt a visszavonulást fontolgató Williams kipihente magát a döntő elejére, Higgins hibáit kihasználva tetemes előnyre tett szert – már ha négy frém tetemes előnynek nevezhető az egyik fél 18. győzelméig tartó mérkőzésen…

EZ IS BELEFÉRT: CSUKOTT SZEMMEL TETTE EL A RÓZSASZÍNT

A 42 esztendős Higgins százas brékkel szépített, és a délutáni szakasz második felében feljött 5–3-ra. Az esti folytatásban 7–7-re felzárkózott Higgins, de a többször is meggondolatlanul kockáztató Williams jobban bírta az éjszakázást, és újra elhúzott.

A győztes lesz a legidősebb világbajnok Ray Reardon 1978-as bajnoki elsősége óta – a legenda akkor 45 évesen ült fel a sportág trónjára.

SZNÚKER-VB, SHEFFIELD
DÖNTŐ
Az állás 17 frém után (a mérkőzés az egyik fél 18. frémjéig tart)

John Higgins (skót, 5.)–Mark Williams (walesi, 7.) 7–10

A hétfői program
15.00: 8 frém
(Tv: Europsort1)
20.00 (ha szükséges):
legfeljebb 10 frém (Tv: Europsort1)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik