Sznúker-vb: Fu egyenlített; McManus és Ting rekordja

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.04.29. 23:30
A Sheffieldben zajló sznúker-világbajnokságon a Marco Fu–Mark Selby elődöntő második szakaszát az elsővel ellentétben a hongkongi nyerte meg 5–3-re, így összesítésben kiegyenlített. A másik elődöntőben két szakaszt is rendeztek, előbb Alan McManus nyert 5–3-ra, majd Ting Csün-huj, így összesítésben 14–10-re a kínai vezet a záró felvonás előtt.

Pénteken az Alan McManus–Ting Csün-huj párharccal folytatódott az elődöntők műsora, a második szakasz eleje pedig szinte mindenben megegyezett a csütörtöki elsővel. Mondhatni, Ting ott folytatta, ahol tegnap – négyszer is minimum a 100-as bréket lökve – abbahagyta: rögtön egy pazar 138-as brékkel kezdett. McManus hiába válaszolt egy 107-es brékkel, Ting behúzta – szintén remek játékkal, egy 90-es és egy 97-es brékkel – a következő két frémet, így az eredményjelzőn már 9–3 állt. A skót azonban nem adta fel, és hamvaiból feltámadva sorozatban négy frémet – többek között egy 136-os és egy 125-ös bréket felmutatva– nyert meg, így 5–3-ra megnyerte a második szakaszt, és két frémnyire, 9–7-re zárkózott fel.Alan McManus–Ting Csün-huj párharccal folytatódott az elődöntők műsora, a második szakasz eleje pedig szinte mindenben megegyezett a csütörtöki elsővel. Mondhatni, Ting ott folytatta, ahol tegnap – négyszer is minimum a 100-as bréket lökve – abbahagyta: rögtön egy pazar 138-as brékkel kezdett. McManus hiába válaszolt egy 107-es brékkel, Ting behúzta – szintén remek játékkal, egy 90-es és egy 97-es brékkel – a következő két frémet, így az eredményjelzőn már 9–3 állt. A skót azonban nem adta fel, és hamvaiból feltámadva sorozatban négy frémet – többek között egy 136-os és egy 125-ös bréket felmutatva– nyert meg, így 5–3-ra megnyerte a második szakaszt, és két frémnyire, 9–7-re zárkózott fel.

Nyolc órától, a harmadik szakasszal folytatódott McManus és Ting elődöntője, előbbi pedig egy szoros frémet megnyerve tovább közelített, ám ezt követően a kínai sorozatban három frémet nyert, az utolsót egy 113-as brékkel. Ez a kilencedik 100-as vagy afölötti brék volt az elődöntőben, ami új rekordot jelent, hiszen ilyenre korábban még nem volt példa a vb-k történetében. Ez McManust különösebben nem rázta meg, a következő két frémet be is húzta, ám a szakasz utolsó frémjében Ting nyerte a taktikai csatát, így összesítésben 14–10-re vezet. Folytatás szombaton 15.30 órától, a negyedik egyben záró szakasszal.

A Marco Fu–Mark Selby találkozó második szakaszát jobban kezdte a világranglistát vezető angol, ám az első frémet így is a hongkongi húzta be. A folytatásban egymás után két frémet nyert Selby, ezt követően azonban Fu szinte megállíthatatlannak tűnt: többek között egy 135-ös és egy 114-es bréket lökve sorozatban négy frémet nyert, és az elődöntőben először magához ragadta a vezetést. Ez azonban nem tartott sokáig, hiszen az angol a második periódus utolsó frémjét nehezen, de megnyerte, így a felek 8–8-ról folytatják szombaton: 11 órától a harmadik szakasszal, majd 20.00 órától a záró felvonással.

A vb részletes menetrendjét ide kattintva érheti el!

SZNÚKER-VB, SHEFFIELD
ELŐDÖNTŐ*

Részeredmények

Alan McManus (skót)–Ting Csün-huj (kínai) 10–14
Marco Fu (hongkongi, 14.)–Mark Selby (angol, 2.) 8–8

*A meccsek az egyik fél 17. nyert frémjéig tartanak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik