Szkander: tíz magyar érem a cél a budapesti vb-n

Vágólapra másolva!
2017.09.03. 13:15
Tíz magyar érmet, köztük három aranyat vár a magyar versenyzőktől a kedden kezdődő budapesti szkander-világbajnokságon Csabai Attila, a hazai szövetség elnöke.

Az esemény vasárnap délelőtti sajtótájékoztatóján Aszen Hadzsitodorov, az idén 40 éves Szkander-világszövetség elnöke minden idők eddigi legnagyobb versenyének nevezte a magyarországi vb-t, amelyre eddig 56 országból 1200 sportoló nevezett, így részvételi rekord várható.

Csabai Attila, Magyar Szkanderszövetség (MSSZ) első embere kiemelte, hogy a MOM Sportközpontban szeptember 5. és 10. között rendezendő esemény integrált világbajnokág lesz, hiszen a juniorokon (18–21 évesek), a felnőtteken és a szeniorokon (40, 50 és 60 éven felüliek) kívül paraszkanderesek is elindulnak rajta. Hozzátette: mivel a résztvevők jobb és bal kézzel is versenyeznek, a nevezések száma megközelíti a 2500-at.

„A magyar válogatottat hatvankilenc versenyző alkotja, akiktől tíz érmet, köztük három aranyat várok” – fogalmazott Csabai Attila, aki külön kiemelte a 39 éves Ivánfi Brigittát, aki Európa-bajnoki címvédőként most vb-elsőségre tör, ráadásul a szolnoki családanya jobb és bal kézzel egyaránt esélyes az elsőségre.

Véleménye szerint a vb-n világszínvonalú magyar csapat áll ki, amely különösen a parakategóriákban tűnik erősnek, s érdekességként megemlítette, hogy még egy 73 esztendős induló is lesz a hazai versenyzők között.

A sportvezető a vb mezőnyéről szólva megjegyezte, hogy az oroszoktól, a grúzoktól és a bolgároktól várható a legjobb szereplés, de még a kazahok és a törökök is több mint száz szkanderessel érkeztek Budapestre.

Csabai Attila ismertette a vb részletes programját is, eszerint az ünnepélyes megnyitót kedden délután fél négykor tartják a MOM Sportközpontban, aznap és szerdán a juniorok, csütörtökön és pénteken a paraszkanderesek, szombaton és vasárnap pedig felnőttek a versenyeit bonyolítják le – a résztvevők minden kategóriában az első napon a bal-, a másodikon jobb kézzel küzdenek egymás ellen.

Mint elhangzott, a szkander vb-k történetében most először fordul elő, hogy a döntőket a Sport Tv jóvoltából élőben is nyomon lehet követni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik