Szabaidősport: vasárnap rendezik meg a Generations Gamest a MAC-ban

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2021.06.08. 15:41
null
Az ultimate frizbit is ki lehet próbálni vasárnap (Fotó: <a href="https://www.facebook.com/budapest.generationgames" target="_blank"><strong>Facebook/Generations Games Budapest</strong></a>)
Vasárnap rendezik a Margitszigeti Atlétikai Centrumban a Generation Games nevű, holland licencű hat sportágas rendezvényt, amelyben a laser runtól a frizbiig több sportágat is kipróbálhatnak a gyerekek és a szülők egyaránt.

 

A szervezőbizottság elnöke, Mizsér Attila olimpiai bajnok öttusázó az NSO-nak beszélt a Generations Games legfőbb céljairól.

„A Generation Games legfőbb célja a generációk összekapcsolása és a közösség építése. Itt nem a pénzügyi bevétel a lényeg, hanem az együttműködés kialakítása a különböző generációk között” – mondta Mizsér Attila.

Az olimpiai bajnok öttusázó kiemelte, ez egy városi környezetben megálmodott generációs sportesemény, a legfontosabb, hogy gyerekek és nagyszülők is sportoljanak. Fontosnak tartotta kiemelni, nem versenyekről, hanem szabadidősportokról van szó.

A Szabó Tünde sportért felelős államtitkár és Karácsony Gergely főpolgármester fővédnökségével megrendezett rendezvényen egyéni és családi jelentkezés (minimum 2 fő két generációból) is lehetséges. Egyéni jelentkezők a következő sportjátékokat próbálhatják ki: (egyéni) airbadminton, laser run, petanque, qatch, korfra dobás és disc golf.

Az egy családból jelentkezők a fentieken túl kipróbálhatják a páros airbadmintont, qatch-ot, korfballt és az ultimate frizbi. A 6 állomásból álló pályát teljesítő családok érmet kapnak!

További információkat a rendezvényről a Generation Games Budapest hivatalos Facebook-oldalán olvashat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik