Szabadidősport: félmaratonival melegít Balzsay az Ironmanre

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.03.29. 09:41
Balzsay Károly már azon a sajtótájékoztatón bejelentette, hogy komolyan kacérkodik az Ironmannel, amikor hivatalosan közölte a sajtóval: befejezi a versenyszerű ökölvívást. A korábbi kétszeres profi ökölvívó a visszavonulása után rendszeresen edzett, és most első félmaratonijára készül.

„Természetesen korábban volt már olyan, hogy lefutottam a huszonegy kilométert, de azt nem versenyen tettem. A fő célom továbbra is az, hogy teljesítsem az Ironmant (3.8 km úszás, 180 km kerékpározás, 42.2 km futás – a szerk.)” – mondta Balzsay, aki azért nem szakadt el teljesen a bunyótól sem.

„Hamarosan indítok egy ökölvívó csoportot kisgyerekeknek, a lényeg, hogy a srácok minél korábban találkozzanak az ökölvívással, és megszeressék. Visszatérve az Ironmanre: tavaly váltóban indultam az embert próbáló távon, miután Zelcsényi Miklós, a Balatonman főszervezője meghívott, és annyira jól éreztem magam, hogy elhatároztam, idén is ott leszek a balatonfüredi mezőnyben” – tette hozzá lelkesen Balzsay. A kétszeres világbajnok a füredi „Vasember” előtt a Maratoman-sorozat első állomásán áll rajthoz a félmaratonin.

„Nagyon örülök, hogy Balzsay idén is elfogadta a meghívásunkat, és többször is eljön a prémiumkategóriás versenyeinkre. Nálunk minden induló olyan ellátást kap a verseny során, amely nagymértékben segít a távok sikeres teljesítéséhez” – meséli Zelcsényi Miklós.

A 2013-as Maratonman-sorozat április 14-én, Balatonfüreden rajtol, a második állomás ugyancsak a balatoni üdülőhelyen lesz június 15-én, míg a tervek szerint ősszel zárul egy budai versennyel, amelynek időpontja még egyeztetés alatt áll.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik