Súlyemelő-vb: a zuhanórepülés folytatódott, Vaspöri kiesett

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.11.26. 16:45
A magyar férfi súlyemelő-válogatott padlóra került, az eddigi kudarcokat újabb követte: a 94 kilós Vaspöri Gábor három rossz lökésgyakorlata miatt kiesett az olimpiai kvalifikációs vb-n.

A csütörtök előtti magyar mérleg így festett: egy doppingeset (Pócza Vajk el sem utazott Houstonba), egy 29. hely (Soóky Gergely), egy rásérülés bemelegítés közben (Baranyai János) – és nulla pont.

A kvótaszerzés esélyétől tehát gyakorlatilag megfosztatott csapatunk, nem maradt más hátra, mint hajtani a presztízsért. Ennek szellemében vártuk Vaspöri Gábor szereplését is csütörtökön a 94 kilósok C-csoportjában.

A Kecskemét emelője szakításban egy jó (147 kg) és két rossz gyakorlatot (152) mutatott be, lökésben pedig 184 kilón kezdett. Elsőre felállt vele, a kilökéshez azonban nem volt ereje, másodikra is felvette a súlyt, de már meg sem próbálta kilökni, és a dobogóról távozóban a bal lábát fájlalta. Ezek után nem sok reményt fűztünk a javításhoz, mert plusznehézségként önmaga után következett. Esélye sem volt a harc megnyerésére, győzött a 184 kiló, a magyar csapat szereplése pedig értékelhetetlen.

Nem irigyeljük az utolsóként sorra kerülő két magyar emelőt, Gyurkovics Ferencet (105 kg) és Nagy Pétert (+105 kg), akik pénteken, illetve szombaton versenyeznek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik