nemzetisport.hu 2017.01.14 12:22 Frissítve: 2017.01.14 13:29

Sportpolitika: Szabó Tünde Gianni Merlót fogadta

Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériuma sportért felelős államtitkára fogadta Az év sportolója-gálára Budapestre érkező Gianni Merlót, a Nemzetközi Sportújságíró-szövetség olasz elnökét, a szervezet európai szekciójának elnökét, Jannisz Daraszt és máltai főtitkárát, Charles Camenzulit, valamint Szöllősi Györgyöt, a Magyar Sportújságírók Szövetsége elnökét, lapunk főszerkesztőjét.

Gianni Merlo, Szabó Tünde és Szöllősi György (Fotó: sportujsagirok.hu/Mravik Gusztáv)

A tanácskozáson az államtitkár elmondta: a magyar kormány kiemelten támogatott stratégiai ágazatként kezeli a sportot, ez napjaink egyetlen olyan ágazata, amely minden területre jótékonyan hat.

Gianni Merlo értékelte a Nemzetközi Sportújságíró-szövetség jelenlegi helyzetét, feladatait, s felhívta a figyelmet a média és a sport előtt álló legújabb kihívásokra, a dopping, a fogadási csalás és a mérkőzések manipulálásának veszélyeire. Véleménye szerint mindez nem más, mint korrupció, amely nem eshet enyhébb elbírálás alá, mint más gazdasági bűncselekmények, vagyis legalább annyira a hatóságok, mint a sajtó feladata harcolni ellenük.

A résztvevők egyetértettek abban, hogy a sporttal foglalkozó médiumok – megfelelő szakmaisággal, ami a sportújságírók mindenkori felelőssége – rendkívül hatékonyan tudják felhívni a figyelmet a sport, a testmozgás fontosságára, preventív szerepére és összefüggéseire az egészséges életmóddal.

Bővebben ide kattintva olvashat a látogatásról.

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2017.01.15 00:39:16

Egyéb egyéni SZÖLLŐSI GYÖRGY

NS-VÉLEMÉNY. Néha össze is veszünk azon, kié legyen a marcipánfigura a torta tetején…

2017.01.11 20:30:35

Egyéb egyéni MOLNÁR DOROTTYA (MINDSET.CO.HU)

„Fogadom, hogy heti háromszor edzeni fogok" – hogyan tartsuk magunkat az elhatározásunkhoz?

2017.01.13 23:42:46

Egyéb egyéni MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. A klasszisok akkor is hősök, ha ma már alapvetően sztárok.

2017.01.13 00:28:38

Egyéb egyéni THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. A sport nem tiszta matematika.