nemzetisport.hu 2017.01.14 12:22 Frissítve: 2017.01.14 13:29

Sportpolitika: Szabó Tünde Gianni Merlót fogadta

Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériuma sportért felelős államtitkára fogadta Az év sportolója-gálára Budapestre érkező Gianni Merlót, a Nemzetközi Sportújságíró-szövetség olasz elnökét, a szervezet európai szekciójának elnökét, Jannisz Daraszt és máltai főtitkárát, Charles Camenzulit, valamint Szöllősi Györgyöt, a Magyar Sportújságírók Szövetsége elnökét, lapunk főszerkesztőjét.

Gianni Merlo, Szabó Tünde és Szöllősi György (Fotó: sportujsagirok.hu/Mravik Gusztáv)

A tanácskozáson az államtitkár elmondta: a magyar kormány kiemelten támogatott stratégiai ágazatként kezeli a sportot, ez napjaink egyetlen olyan ágazata, amely minden területre jótékonyan hat.

Gianni Merlo értékelte a Nemzetközi Sportújságíró-szövetség jelenlegi helyzetét, feladatait, s felhívta a figyelmet a média és a sport előtt álló legújabb kihívásokra, a dopping, a fogadási csalás és a mérkőzések manipulálásának veszélyeire. Véleménye szerint mindez nem más, mint korrupció, amely nem eshet enyhébb elbírálás alá, mint más gazdasági bűncselekmények, vagyis legalább annyira a hatóságok, mint a sajtó feladata harcolni ellenük.

A résztvevők egyetértettek abban, hogy a sporttal foglalkozó médiumok – megfelelő szakmaisággal, ami a sportújságírók mindenkori felelőssége – rendkívül hatékonyan tudják felhívni a figyelmet a sport, a testmozgás fontosságára, preventív szerepére és összefüggéseire az egészséges életmóddal.

Bővebben ide kattintva olvashat a látogatásról.

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2017.07.17 23:36:30

Egyéb egyéni CSINTA SAMU

NS-VÉLEMÉNY. A sport sem hiányozhat a tusványosi kínálatból. Sokáig csak ötletszerűen, egy-egy nagy világeseménnyel egybeesés okán bukkantak fel sport témájú beszélgetések… Néhány éve azonban változott a helyzet.

2017.07.15 23:47:31

Egyéb egyéni DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Ha tehát vége a küzdelemnek, s megvan az eredmény, a vesztes már nehezen magyarázza meg, hogy valójában nyert.

2017.07.12 23:21:03

Egyéb egyéni DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. A NOB ebben az esetben kigolyóz bennünket a »nagyok« mellől.

2017.07.12 23:00:11

Egyéb egyéni CSINTA SAMU

NS-VÉLEMÉNY. Lovas emberek százai órák ezreit tudnak igen meggyőzően mesélni arról az érzésről, amely egy ló hátán fogja el az embert.

2017.07.07 22:23:37

Egyéb egyéni DEÁK ZSIGMOND

„Külön szeretném kiemelni Lőrincz Viktort, emlékezhetünk, milyen sérelem érte a riói olimpián, amikor kivették az érmet a zsebéből.”