nemzetisport.hu 2017.01.14 12:22 Frissítve: 2017.01.14 13:29

Sportpolitika: Szabó Tünde Gianni Merlót fogadta

Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériuma sportért felelős államtitkára fogadta Az év sportolója-gálára Budapestre érkező Gianni Merlót, a Nemzetközi Sportújságíró-szövetség olasz elnökét, a szervezet európai szekciójának elnökét, Jannisz Daraszt és máltai főtitkárát, Charles Camenzulit, valamint Szöllősi Györgyöt, a Magyar Sportújságírók Szövetsége elnökét, lapunk főszerkesztőjét.

Gianni Merlo, Szabó Tünde és Szöllősi György (Fotó: sportujsagirok.hu/Mravik Gusztáv)

A tanácskozáson az államtitkár elmondta: a magyar kormány kiemelten támogatott stratégiai ágazatként kezeli a sportot, ez napjaink egyetlen olyan ágazata, amely minden területre jótékonyan hat.

Gianni Merlo értékelte a Nemzetközi Sportújságíró-szövetség jelenlegi helyzetét, feladatait, s felhívta a figyelmet a média és a sport előtt álló legújabb kihívásokra, a dopping, a fogadási csalás és a mérkőzések manipulálásának veszélyeire. Véleménye szerint mindez nem más, mint korrupció, amely nem eshet enyhébb elbírálás alá, mint más gazdasági bűncselekmények, vagyis legalább annyira a hatóságok, mint a sajtó feladata harcolni ellenük.

A résztvevők egyetértettek abban, hogy a sporttal foglalkozó médiumok – megfelelő szakmaisággal, ami a sportújságírók mindenkori felelőssége – rendkívül hatékonyan tudják felhívni a figyelmet a sport, a testmozgás fontosságára, preventív szerepére és összefüggéseire az egészséges életmóddal.

Bővebben ide kattintva olvashat a látogatásról.

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2017.11.20 23:39:10

Egyéb egyéni BALLAI ATTILA

NS-VÉLEMÉNY. Harminc és negyven között ugyanis törvényszerűen megtörténik a trónfosztás. Bár az adott sportág, klub, csapat addigi királyának fejét nem veszik, onnantól kénytelen elvegyülni az alattvalók között. Gyakran ez a legfájdalmasabb.

2017.11.19 23:45:35

Egyéb egyéni THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Írhatnám, hogy féltünk, rettegtünk, de nem ezt tettük, hanem egy idő után, tizenvalahány-évesen szóltunk neki. Persze volt bennünk félsz, hogy mi lesz, mert a többség nem közölte a szüleivel, mi is történik az edzéseken. Mi voltunk a leginkább meglepve, hogy partizánakciónk eredményre vezetett.

2017.11.15 23:22:39

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

A következő év fontos újítása a Nemzeti Sportinformációs Rendszer, amely márciustól már élesben működik.

2017.11.15 00:35:44

Egyéb egyéni BODNÁR ZALÁN

NS-VÉLEMÉNY. Az első számú felelős természetesen Carlo Tavecchio, az Olasz Labdarúgó-szövetség elnöke, aki három és fél éve tartó regnálása óta napról napra bizonyítja alkalmatlanságát. Azután választották meg a posztra, hogy a brazíliai vb csoportkörének utolsó meccse, az Uruguay elleni, kiesést jelentő 0–1 után Cesare Prandelli szövetségi kapitány és Giancarlo Abete szövetségi elnök kéz a kézben lemondott.

2017.11.14 00:08:45

Egyéb egyéni BÁLINT MÁTYÁS

NS-VÉLEMÉNY. Nem azért, mert Laci bácsinak most rossz – hanem mert az ő személye és bukása talán visszatartja majd a következő Kiss Lászlót, és megmenti a következő potenciális áldozatot. És ez a fontos. Ez a legfontosabb.