Sportpolitika: sportjogászok konferenciája a TF-en

Vágólapra másolva!
2012.11.20. 11:45
A Magyar Sportjogász Társaság, a Magyar Olimpiai Bizottság és a Sport Állandó Választottbíróság közös szakmai sportjogi konferenciát rendez november 22-én délután a TF Aulájában. A csütörtöki ingyenes szakmai fórumra a szervezők a sportolókat, sportvezetőket, menedzsereket, újságírókat, edzőket, sportszakembereket, civil érdeklődőket egyaránt várják.

Ki döntött Pars Krisztián pekingi ezüstérméről? Ki jogosult ítélkezni az olimpiákkal kapcsolatos összes jogvitában? Ki a leghitelesebb és szakavatottabb testület sportbeli jogvitában dönteni? Ki volt az, aki a NOB „Oszakai határozatát" megsemmisítette és helyt adott az Egyesült Államok Olimpiai Bizottsága kereseti kérelmének?

Mely testület határozott a londoni játékok előtt a WADA és a Brit Olimpiai Bizottság közötti jogvitában? Mely pártatlan, független és szakmai testület ítélkezik jelentős nemzetközi labdarúgó- és doppingügyekben? Ki az, aki a sportoló és szövetség vagy sportklub közötti jogvitában gyorsan, szakértelemmel és megbízhatóan tud ítélkezni? Sportolóként hol keresheti az igazát egy hátrányos sportszerződés esetén? Sportklubok jogvitáit ki tudja a felek számára megnyugtatóan és hitelt érdemlően rendezni? A rendezvényen ezekre a kérdésekre kaphat választ a hallgatóság.

A konferencián előad Nébald György ügyvéd, a Sport Állandó Választottbíróság elnöke, Köteles György ügyvéd, a Sport Állandó Választottbíróság bírója, Kaszó Klára ügyvéd, sportjogász, Dávid Gyula ügyvéd, a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) egyetlen magyar származású bírója és Nagy Zsigmond, a Magyar Sportjogász Társaság elnöke, a MOB nemzetközi igazgatója.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik