HIRDETÉS
HIRDETÉS
MTI 2017.04.27 21:00 Frissítve: 2017.04.27 21:13

Sportpolitika: székesfehérvári tudásközpont több mint 3 milliárdból

Sportcélú tudásközpont jön létre Székesfehérváron több mint hárommilliárd forintból: a komplex létesítményben egy háromezer néző befogadására alkalmas sportcsarnokot, rehabilitációs és prevenciós centrumot, kutatólaborokat és utánpótlás sportolók részére szálláslehetőséget is kialakítanak.

HIRDETÉS

 

Az önkormányzat tájékoztatása szerint az országosan és közép-európai szinten is egyedülálló elképzelés megvalósítására a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségéhez TAO-pályázatot nyújtanak be. A fejlesztés 70 százalékban a társasági adóból finanszírozható, az önrész az Alba Regia Sport Club saját forrásából, illetve önkormányzati támogatásból biztosítható.

Mint írták, a tudásközpont lehetőséget biztosítana majd az Alba Regia SC férfi felnőtt kosárlabda- és a Köfém SC női felnőtt kézilabdacsapat létesítményi problémáinak megoldására is, mivel a részeként megépülő sportcsarnok bajnoki találkozók, nemzetközi kupamérkőzések, illetve válogatott mérkőzések megrendezésére is alkalmas lenne. Az új létesítmény az utánpótlás-csapatok edzéseinek, mérkőzéseinek megrendezésén felül az iskolai tanórák és diáksport események mindennapi helyszíne is lehetne.

A komplexumban a tervek szerint helyet kap egy rehabilitációs és prevenciós centrum, melyben a város valamennyi sportolójának diagnosztikai és analitikai elemzését el lehet végezni, de a létesítmény szálláslehetőséget is biztosít az egyesületek utánpótlás korú sportolói részére.
A háromszintes csarnokban a földszinten lesznek az öltözők, a rehabilitációs részleg, az analitikai terem és egyéb kiszolgáló létesítmények. A szurkolók fix-, illetve mobillelátóról követhetik majd a mérkőzéseket.

Az emeleti szinten a különböző technikai helyiségeket, irodákat, VIP-boxokat, illetve egyetemi oktatótermeket és kutatási laboratóriumokat alakítanak ki. Az épület alatt elhelyezkedő mélygarázs 100 gépjármű befogadására lesz alkalmas.

Az impozáns létesítmény a remények szerint tehermentesíti majd a sűrűn lakott környezetben lévő Alba Regia Sportcsarnokot, továbbá kiváltja a Köfém-csarnokot, lehetőséget adva annak helyén egy közpark kialakítására és a környék parkolási problémáinak megoldására. A tervek szerint a komplexum a Budai út-Zrínyi utca közötti területen, a Budapesti Corvinus Egyetem székesfehérvári campusa mellett létesülne és az ütemtervek szerint 2019–2020 között készülne el.

A közleményben idézték Cser-Palkovics András polgármestert, aki jelezte, hogy a pénteki közgyűlésen a tudásközpont 700 millió forinttal történő önkormányzati támogatásáról is döntenek.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.09.24 11:12:08

Egyéb egyéni S. TÓTH JÁNOS

Szalay-Bobrovniczky Alexandra fontosnak tartja, hogy Budapest a 2019-es évre elnyerte az Európa sportfővárosa címet.

2017.07.20 19:49:21

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

KÉNYELEM. Alkalmasak minden lépcső akadálymentesítésére, családi házba, közintézményekbe is. (x)

2018.09.21 23:38:47

Egyéb egyéni CSINTA SAMU

ALAPVONAL. A siker pedig – legyen az gól, kosár vagy egyszerűen csak egy könnyen teljesített hegyi túra – még fogékonyabbá tesz a más diadalának históriája iránt, mintát, tapasztalatot jelent, világszemléletet alakít.

2018.09.20 21:58:27

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

2018.09.20 19:05:01

Egyéb egyéni Malonyai Péter

Nem lehet tőle elbúcsúzni, mert akit közel engedett magához, annak úgyis gyakran eszébe jut majd – Malonyai Péter nekrológja.

HIRDETÉS
HIRDETÉS