Sportlövő-vk: Sidi hatodik légpuskában, lecsúszott a kvótáról

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2019.04.26. 10:10
Sidi Péter a második helyen jutott a döntőbe, s ott a hatodik helyen zárt a férfi légpuskások között, így kevéssel maradt le a kvótáról a pekingi olimpiai kvalifikációs sportlövő világkupaversenyen.
A komáromiak világ- és Európa-bajnoka kifejezetten balszerencsésen versenyzett eddig a kvalifikációs időszak kezdete óta. A puskásoknak és pisztolyosoknak a pekingi a harmadik kvótaszerző versenye a tokiói játékokra, és Sidi a szeptemberi vb-n három, a februári, újdelhi vk-n csupán egyetlen tizeddel csúszott le a 10 méteres szám nyolcas döntőjéről.

Ezúttal a fináléba kerüléssel nem volt problémája, a 60 lövéses alapversenyt 629.7 körrel zárta, s a második helyen jutott a legjobbak közé. A döntőben aztán megint bosszankodhatott, ugyanis 16 lövés után a hatodik helyen esett ki úgy, hogy a harmadik, a negyedik és az ötödik helyen álló puskásnak egyaránt két tizedkörrel volt csak jobb eredménye akkor.

A versenyt a kínai Huj Ce-cseng nyerte, a két tokiói kvótát a második indiai Divyansh Singh Panwar és a harmadik orosz Grigorij Samakov szerezte meg.

A szám másik két magyarja közülPéni István – aki már Újdelhiben tokiói indulási jogot nyert – 627.5 körrel a 9. lett. Eredménye megegyezett a nyolcadikéval, s csupán rosszabb utolsó tizes sorozata miatt szorult ki a fináléból. Pekler Zalán 625.2 kört ért el, ami a 34. helyhez volt elég a 100 fős mezőnyben.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik