Sportlövő-vk: Pénit az áramszünet is segítette a sikerhez

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2017.06.15. 09:59
A sportlövő Péni István szerint az áramszünet is neki kedvezett az azerbajdzsáni Gabalában rendezett világkupaversenyen, amelyen kedden megnyerte a kisöbű szabadpuska 3x40 lövéses összetett számát.

„Az alapversenyben a mezőny nyolcvan százaléka még a lőállásban térdelt, amikor jött az áramszünet. Nekik még hátravolt néhány lövés, én viszont már befejeztem. Nagyon megnyugodtam, hogy túl vagyok rajta, és jó eredményt értem el” – nyilatkozta az UTE sportolója az M1 aktuális csatornán csütörtökön.

Hozzátette, az is megfordult a fejében, hogy ez a riválisai számára zavaró lehet, mert a térdelő testhelyzet nem kényelmes, és minden egyes perc számít, hogy a végére mennyire fárad ki valaki.

„Leállították a versenyt, amivel időt nyertem, és közben szerelhettem a fegyveremet” – mondta a 20 éves ifjúsági olimpiai bajnok.

Péni elismerte, hogy a 458.4 körös eredményénél jobbat is elérhetett volna, ha kisebb az előnye és szorosabb a verseny, így viszont a hajrában inkább biztosra ment.

A riói olimpián ebben a számban 12. helyezett tehetség kifejtette, hogy Gabala az egyik legkedvesebb versenyhelyszíne, mivel 2015-ben ott szerzett olimpiai kvótát, ráadásul a mostani viadalon légpuskában is dobogóra állhatott, ott harmadik lett.

„Teljes mértékig a szívembe zártam ezt a várost, és nagyon tetszik a lőtér. Ötven méteren a tábla magassága ugyanolyan, mint nálunk otthon, ezért kevesebbet kellett a fegyveremen változtatni, ami előny” – nyilatkozta.

Péni hozzátette, stabilnak, magabiztosnak érezte magát, végig képes volt összpontosítani, és biztos volt benne, hogy ezt a döntőben is meg tudja ismételni.

A fiatal lövő pályafutása első vk-győzelmét aratta a felnőttek között.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik