Sportkrém: Nagy Tímea - aranyember, mégsem szereti mindenki

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.05.29. 00:00
null
Nagy Tímea nem szereti a „spicliket” (Fotó: Mirkó István)
A Nemzeti Sport pénteki mellékletéből ajánljuk.

A kétszeres olimpiai bajnok vívó, Nagy Tímea pályafutása befejezése után sem szakadt el a sporttól, csak közeget váltott, és most a Nemzeti Sportuszoda létesítményvezetője. Márpedig ez a pozíció néha feszültséggel jár.

„Még jól is érezhetném magam, csak a sikerélmény hiányzik. No meg az sem az igazi, hogy elég szorosan meg van kötve a kezem. És azért sportolóként nehéz a civilek közé beszokni. Azt vagyok képtelen feldolgozni, hogy ebben a közegben a kritikát bántásnak veszik, miközben építő jellegűnek szánom. Én például direkt kérem, hogy kritizáljanak, ha jogtalannak érzem, úgyis megvédem magam, ha viszont jogos, azzal előrébb juthatunk. Itt, az uszodában nem bírják. Ezért sem szeretnek. Mert én meg nem szeretem azt, aki spicli, aki felfelé nyal, aki bemószerolja a másikat, aki csak a főnöknél akar jó lenni. Igaz, az elején magam is »mószeroltam«, elkövettem azt a hibát, hogy szóltam a főnöknek amiatt, ami nem tetszett, és ha a jobbítás szándéka vezérelt is, ma már nem tennék ilyet. Mindenesetre nehéz elviselni, ha azért utálnak, mert korrekt vagy. Amikor legutóbb épp zokogtam az egyik padon, egy pólóedző jött oda, hogy aki jó vezető, nem vattacukrot árul. Legfeljebb azt szereti mindenki.”

Ha kíváncsi arra, Nagy Tímea hová jutott a csokifogyókúrával, miért kel hajnali négykor és ki jósolta meg először, hogy bajnok lesz, lapozzon bele a Sportkrém pénteki számába!

TOVÁBBÁ

– A kecskeméti Bebeto egész nap az oroszlánüvöltést hallgatná.

– Thury Gábor előkereste régi sporttémájú bélyegeit.

– Ferenczi István Napóleon egy ismert mondásában hisz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik