HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2017.05.10 13:03 Frissítve: 2017.05.10 13:10

Sportgazdaság: nemzetközi konferencia a Groupama Arénában

Első alkalommal rendezi meg a Magyar Nemzeti Kereskedőház és a Testnevelési Egyetem a Sport és Innováció Nemzetközi Konferenciát, amely május 18-án és 19-én lesz Budapesten, a Groupama Arénában. A szervezők célja a sportgazdaság, képzés és innováció fejlődésének elősegítése és a nemzetközi vérkeringésbe való bekapcsolása.

HIRDETÉS

 

Balról jobbra: Kun Gábor, Oláh Zsanett, Mocsai Lajos és Kovács Ágnes (Fotó: Nagy-Pál Tamás)

Csaknem 100 hazai és nemzetközi szakértő tart előadásokat a konferencián. Az érdeklődök megismerhetik a legfrissebb trendeket, illetve bemutatkozik a sportipar területén tevékenykedő 20 legígéretesebb hazai vállalkozás, köztük a mára már világhírűvé vált Teqball is.

„Célunk, hogy egy olyan platformot teremtsünk a sportszakma legfontosabb hazai és határon túli szereplői számára, amely ösztönzi a tapasztalatok megosztását és az iparági párbeszédet, elősegítve a fejlődési irányok meghatározását és az exportlehetőségek feltérképezését. Mindezzel újabb lépést teszünk közös távlati célunk eléréséhez, a magyar sportgazdaság nemzetközi sikereihez” – mondta el a konferencia apropójából rendezett sajtóbeszélgetésen Oláh Zsanett, a Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) igazgatója.

Az esemény társszervezőjeként feltűnő Testnevelési Egyetem rektora, Mocsai Lajos hozzátette: a remélhetőleg hagyományt teremtő konferencia újszerű szemlélettel és megoldásokkal felkelti a sport és a sporttudomány iránti érdeklődést, illetve teret adj új kutatási együttműködéseknek, innovatív gondolatoknak.

„Mindemellett a konferencia kiváló alkalmat teremt a magyar sport társadalmi, gazdasági és kulturális értékeinek, fejlesztési lehetőségeinek bemutatására is. Bízom benne, hogy a résztvevők számtalan szakmai ismerettel, valamint kapcsolattal gazdagodva, tehetségüket, képességeiket, tudásukat kibontakoztatják és azokat maguk, valamint a sporttársadalom javára eredményesen kamatoztatják” – fejezte be a rektor.

Az MNKH vezérigazgató-helyettese, Kun Gábor szerint a konferencia azért is bír nagy jelentőséggel, mert a sportgazdaság egyre nagyobb mértékben hasznosítja az innovatív eredményeket, hiszen így maradhatnak versenyképesek vagy válhatnak a szegmens zászlóshajójává.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.11.09 23:06:22

Egyéb egyéni CSURKA GERGELY

ALAPVONAL. Örüljünk, amíg egy lausanne-i irodában nem kezdenek olyan címmel kommünikét fogalmazni, hogy a „Következő olimpia érdeklődés hiányában elmarad.”

2018.11.08 22:53:24

Egyéb egyéni SZABÓ LÁSZLÓ

ALAPVONAL. Sokoldalúság és sokszínűség, az elődök tisztelete és a hagyományok megteremtése, Az új folytonos keresése. Speidl Zoltán egyike azon BEAC-hősöknek, akiknek az élete, mint cseppben a tenger, megmutatja azt is, hogy miért fontos egy közösséghez, esetünkben éppen a BEAC-hoz tartozni.

2018.11.06 14:39:21

Egyéb egyéni THURY GÁBOR

Helsinki bajnoka mesélt kalandos életéről, unokáiról, a fotózásról, s készülő és elkészült könyveiről.

2018.11.04 00:20:05

Egyéb egyéni THURY GÁBOR

ALAPVONAL. A magyar olimpikonok kilenc arany-, tíz ezüst- és hét bronzérmet szereztek az 1956-os melbourne-i játékokon, ezt a teljesítményt manapság is repeső szívvel vennénk tudomásul.

2018.11.02 00:10:17

Egyéb egyéni BERTA MIHÁLY

ALAPVONAL. Magyarországnak 302 olimpiai bajnok sportolója van, 149-en azonban már nem élnek. A halottak napján négyük szellemét megidéztük, s ma remélhetőleg a többi 145 aranyérmes is sokaknak az eszébe jut.

HIRDETÉS
HIRDETÉS