HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2017.05.10 13:03 Frissítve: 2017.05.10 13:10

Sportgazdaság: nemzetközi konferencia a Groupama Arénában

Első alkalommal rendezi meg a Magyar Nemzeti Kereskedőház és a Testnevelési Egyetem a Sport és Innováció Nemzetközi Konferenciát, amely május 18-án és 19-én lesz Budapesten, a Groupama Arénában. A szervezők célja a sportgazdaság, képzés és innováció fejlődésének elősegítése és a nemzetközi vérkeringésbe való bekapcsolása.

HIRDETÉS

 

Balról jobbra: Kun Gábor, Oláh Zsanett, Mocsai Lajos és Kovács Ágnes (Fotó: Nagy-Pál Tamás)

Csaknem 100 hazai és nemzetközi szakértő tart előadásokat a konferencián. Az érdeklődök megismerhetik a legfrissebb trendeket, illetve bemutatkozik a sportipar területén tevékenykedő 20 legígéretesebb hazai vállalkozás, köztük a mára már világhírűvé vált Teqball is.

„Célunk, hogy egy olyan platformot teremtsünk a sportszakma legfontosabb hazai és határon túli szereplői számára, amely ösztönzi a tapasztalatok megosztását és az iparági párbeszédet, elősegítve a fejlődési irányok meghatározását és az exportlehetőségek feltérképezését. Mindezzel újabb lépést teszünk közös távlati célunk eléréséhez, a magyar sportgazdaság nemzetközi sikereihez” – mondta el a konferencia apropójából rendezett sajtóbeszélgetésen Oláh Zsanett, a Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) igazgatója.

Az esemény társszervezőjeként feltűnő Testnevelési Egyetem rektora, Mocsai Lajos hozzátette: a remélhetőleg hagyományt teremtő konferencia újszerű szemlélettel és megoldásokkal felkelti a sport és a sporttudomány iránti érdeklődést, illetve teret adj új kutatási együttműködéseknek, innovatív gondolatoknak.

„Mindemellett a konferencia kiváló alkalmat teremt a magyar sport társadalmi, gazdasági és kulturális értékeinek, fejlesztési lehetőségeinek bemutatására is. Bízom benne, hogy a résztvevők számtalan szakmai ismerettel, valamint kapcsolattal gazdagodva, tehetségüket, képességeiket, tudásukat kibontakoztatják és azokat maguk, valamint a sporttársadalom javára eredményesen kamatoztatják” – fejezte be a rektor.

Az MNKH vezérigazgató-helyettese, Kun Gábor szerint a konferencia azért is bír nagy jelentőséggel, mert a sportgazdaság egyre nagyobb mértékben hasznosítja az innovatív eredményeket, hiszen így maradhatnak versenyképesek vagy válhatnak a szegmens zászlóshajójává.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.09.24 11:12:08

Egyéb egyéni S. TÓTH JÁNOS

Szalay-Bobrovniczky Alexandra fontosnak tartja, hogy Budapest a 2019-es évre elnyerte az Európa sportfővárosa címet.

2017.07.20 19:49:21

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

KÉNYELEM. Alkalmasak minden lépcső akadálymentesítésére, családi házba, közintézményekbe is. (x)

2018.09.21 23:38:47

Egyéb egyéni CSINTA SAMU

ALAPVONAL. A siker pedig – legyen az gól, kosár vagy egyszerűen csak egy könnyen teljesített hegyi túra – még fogékonyabbá tesz a más diadalának históriája iránt, mintát, tapasztalatot jelent, világszemléletet alakít.

2018.09.20 21:58:27

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

2018.09.20 19:05:01

Egyéb egyéni Malonyai Péter

Nem lehet tőle elbúcsúzni, mert akit közel engedett magához, annak úgyis gyakran eszébe jut majd – Malonyai Péter nekrológja.

HIRDETÉS
HIRDETÉS