Sportévkönyv: a főszerkesztő nem vett részt a bemutatón

MTI/NS MTI/NSMTI/NS MTI/NS
Vágólapra másolva!
2016.11.30. 17:33
A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) gondozásában megjelent a Sport 2016 évkönyv, amelynek bemutatóján nem volt ott a főszerkesztő Siklós Erik.

A kötetben több mint 80 szerző – köztük a Nemzeti Sporttól Szöllősi György, Ballai Attila, Bálint Mátyás, Szűcs Miklós, Sinkovics Gábor, Pietsch Tibor, Malonyai Péter, Marosi Gergely, Szűcs András, Rác Benedek Balázs, Simon József, Szabó Gábor, Tóth Anita, Kovács Erika, Vincze András, Krasz Emil, Csillag Péter, Karádi Zoltán, Zsoldos Barna és Szabó Miklós fotóriporter, illetve vendégszerzőnk, a könyv vezető szerkesztője, Amler Zoltán – írásai, képei szerepelnek mintegy 600 oldalon. Ez hatvannal több, mint a tavalyi kiadásban.

Az évkönyv főszerkesztője, a MOB-tól a napokban távozó sajtófőnök, Siklós Erik nem volt ott a bemutatón, amelyet hagyományosan ő szokott prezentálni.

A Sport 2016-ban – amely idén az eddigi fehér borítótól eltérően aranyszínűvel jelenik meg – exkluzív interjúkat olvashatnak riói érmes sportolóinkkal, valamint edzőkkel és külföldi sztárokkal egyaránt. A kiadvány közel fele a riói olimpiáról szól, emellett a paralimpia és a labdarúgó Európa-bajnokság is jelentős terjedelemben jelenik meg benne. Olvashatunk továbbá többek között a lillehammeri téli ifjúsági olimpiáról, szabadidősportról, fair playről, sportmarketingről és az előttünk álló esztendő sporteseményeiről.

Borkai Zsolt MOB-elnök a szerdai bemutatón elmondta, az idei sikerekre visszatekintve első helyen természetesen a nyolc aranyérmet hozó Rio de Janeiró-i olimpiát kell említeni. Hangsúlyozta, hogy a következő évben is számos világversenyre kerül sor Magyarországon, amelyek közül kiemelkedik a vizes világbajnokság és a győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF). Kiemelte, mivel a két verseny szinte ugyanakkor lesz, a sikeres rendezéssel Magyarország ismét bizonyíthat, és ez jó üzenet lehet a 2024-es budapesti olimpiai pályázat szempontjából is. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) 2017 szeptemberében, Limában dönt a 2024-es házigazdáról.

Bartha Csaba, a MOB főtitkára arról beszélt, hogy az olimpia mellett a paralimpia és az utánpótlásversenyek is szép magyar eredményeket hoztak. Számszerűen kiemelte, hogy idén Európa-bajnokságon 14, világbajnokságon pedig két aranyérem született olimpiai sportágban.

A közel 600 oldalas kiadvány 8490 forintért vásárolható meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik