Sportdiplomácia: „Szükség van a menedzserszemléletű szakemberekre”

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2017.07.08. 19:50
Szabó Tünde szerint szükség van a sportdiplomáciai képzésekre és a sportszektor szervezeteit hazai, illetve nemzetközi szinten egyaránt hatékonyan képviselő szakemberekre.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának szombati közleménye szerint a győri Széchenyi István Egyetem szombati diplomaosztóján több mint kétszáz végzős hallgatóból tizenöten sportdiplomáciai szaktanácsadó diplomát vettek át. A sportért felelős államtitkár előtte úgy fogalmazott, a magyar sportdiplomaták munkájának és a magyar kormány kiemelt támogatásának köszönhetően folyamatosan növekszik a hazai rendezésű események száma. Emlékeztetett, 2016-ban több mint hetven, idén pedig több mint nyolcvan nemzetközi sportesemény valósult meg Magyarországon, míg 2018-ra már most ötvennél több sportrendezvényt regisztráltak.

„Nemcsak az elnyert rendezési jogok száma növekszik, hanem egyre jelentősebb, nagyobb eseményeknek is adhatunk otthont” – idézi a kommüniké Szabó Tündét.

A sportállamtitkár kitért a pénteken kezdődő vizes világbajnokságra, a július végi győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválra (EYOF), valamint felidézte a tavaly év végi európai sportminiszteri értekezletet is, ahol Európa legmagasabb rangú sportvezetőit látták vendégül.

„Ezek az események mind a magyar sportdiplomácia sikerességét mutatják, és azt is, hogy szükség van jól képzett, menedzserszemléletű sportdiplomáciai szakemberekre” – fogalmazott.

Hangsúlyozta, ehhez elengedhetetlen a Széchenyi István Egyetem tavaly ősszel indult képzése, amely tantárgyi tematikája, neves és felkészült oktatói révén megalapozhatja a magyar sport, és a magyar sportdiplomácia sikeres jövőjét.

A sajtótájékoztatón Földesi Péter, az egyetem rektora elmondta, a sportdiplomáciai szakemberek utáni növekvő keresletnek és a szakirány népszerűségének köszönhetően a képzést jövőre is meghirdeti az egyetem.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik