Sportcsillagok Gálaestje: idén bővül a díjazottak listája

Vágólapra másolva!
2014.09.30. 12:36
Bővül a Sportcsillagok Gálaestje kínálata, az idén az olimpiai sportágak versenyzői és a paralimpikonok mellett díjazzák a nem olimpiai sportágak legjobbjait is – hangzott el az eseményt felvezető sajtótájékoztatón.

Az ötlet Leyrer Richárdtól, a Magyar Olimpiai Bizottság alelnökétől, a nem olimpiai sportágakért felelős tagozat elnökétől származik, és ez elnyerte a MSÚSZ tetszését, így ebben az évben az eddig kevésbé ismert szakágak is a gálaest résztvevői lesznek.

„Az elmúlt évek tapasztalatai alapján kijelenthetjük, hogy a Sportcsillagok Gálája a magyar sporttársadalom ünnepe, és a Magyar Olimpiai Bizottság számára magától értetődik, hogy ehhez az ünnephez még kiemeltebben csatlakozzék” – mondta Borkai Zsolt, a MOB elnöke.

Az új kategória legjobbjait nem a sportújságírók választják meg, hanem a sportolanemzet.hu oldalon – online szavazás keretében – bárki voksolhat rájuk.

Az alelnök hozzátette, hogy a kezdeményezéssel „szeretnék áttörni az ismeretlenség falát”, hiszen több mint 70 ezer sportoló és nem kevesebb, mint 44 szövetség tartozik ezekhez a sportágakhoz.

A Magyar Sportújságírók Szövetségének (MSÚSZ) elnöke, Pajor-Gyulai László elmondta, hogy az olimpiai sportágak és a paralimpia legjobbjait továbbra is a sportújságírók választják meg november közepén, valamint az elmúlt két évhez hasonlóan lesz közönségdíj is.

A Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára, Szabó Bence hozzátette, a MOB egy újabb különdíjat is átad a legjobb edző részére, amelyet objektív mérőszámok alapján választanak ki.

A Sportcsillagok Gálaestjére december 18-án, csütörtökön kerül sor. Az eseményt – amelyet a MOB anyagilag is támogat – az MTVA élőben közvetíti.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik