Siklóernyő: hátborzongató pörgést élt túl a magyar ugró

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.02.12. 12:13
Honti Adél Márta egy arany- és egy bronzérmet szerzett a siklóernyősök minapi kolumbiai nemzetközi versenyén – „mellesleg” át- és túlélt néhány hátborzongató másodpercet.

 

Honti Adél Márta a dobogó tetején
Honti Adél Márta a dobogó tetején

„Tizenkét évnyi repülési karrierem legveszélyesebb szituációját éltem át – idézte fel a történteket Honti Adél Márta –, ugyanis nem sokkal a start után az ernyőm egy turbulens áramlatban összeomlott, és elvesztettem felette az uralmat.”

„Összesen ötszáz métert pörögtem így lefelé, és mindössze száznegyvennégy méterrel a föld felett tudtam megoldani a helyzetet, körülbelül tíz másodperccel a becsapódás előtt.”

„Mivel sok időt és magasságot vesztettem, teljesen lemaradtam a mezőnytől, de azért folytattam a versenyt. Ez egy dobogós helyezésbe került, de életben maradtam, és ez sokkal fontosabb.”

A csaknem 30 ország siklóernyőseit felvonultató roldanillói versenyen a magyar színeket egyedüliként képviselő Honti egyébként új ernyővel repül, s hogy a kisebb-nagyobb meglepetésektől függetlenül lassan megszokja, azt a Kolumbiában elért eredmény is igazolja.

„A második versenyen, amelyiket megnyertem, a mezőny sokkal erősebb volt, hiszen a pár nappal korábban Mexikóban zárt világkupadöntőről több kiváló pilóta is ideutazott.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik