Sárkányok nemzetközi viadala

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.06.05. 15:53
2013 a sárkányviadalok éve hazánkban. Mindezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy idén első alkalommal Magyarországon rendezik meg az IDBF sárkányhajó-világbajnokságot.

A sárkányhajó-világbajnokság, vagyis a Sárkányok hete műrepülő-bemutatóval, utcabállal és több mint 30 nemzet 3000 sportolójának látványos vízicsatájával a nyár legextrémebb programja lesz! Ez a keleti sportág igazi kuriózum hazánkban. A sárkányfejjel díszített hajók és a dobos ritmusára óramű pontossággal evező versenyzők egyedi látványt nyújtanak.sárkányhajó-világbajnokság, vagyis a Sárkányok hete műrepülő-bemutatóval, utcabállal és több mint 30 nemzet 3000 sportolójának látványos vízicsatájával a nyár legextrémebb programja lesz! Ez a keleti sportág igazi kuriózum hazánkban. A sárkányfejjel díszített hajók és a dobos ritmusára óramű pontossággal evező versenyzők egyedi látványt nyújtanak.

A nemzetközi mezőny versenyzői július 21-én a Szegedi Nemzetközi Sárkányhajó Kupán, a világbajnokság előfutamán mérik össze először tudásukat a Huszár Mátyás rakparton. A viadalon a profik között a magyar szabadidős csapatok számára nagy a tét, mivel az első három helyezést elérő legénységek kivívják a lehetőséget, hogy a világbajnokságon megküzdjenek a budapesti, szombathelyi és fadd-dombori selejtezők továbbjutóival.



És hogy milyen az, amikor egy világbajnokságon dübörögnek a sárkánydobok? A csehországi világbajnokságon ilyen volt:



A szegedi világbajnokság pedig ilyen lesz:

A világbajnokság 23-i nyitó napján Besenyei Péter műrepülő pilóta bemutatójával, majd nagyszabású utcabállal indul a Sárkányok hete. A megnyitó után két helyszínen is megcsodálhatjuk az egzotikus sárkányok viadalát: 24-én az élő Tiszán fog a nemzetközi mezőny megmérkőzni, míg a világbajnokság többi napján a Maty-éren zajlik majd a verseny.

A Sárkányok hete egzotikus hangulatával és izgalmas vízicsatáival kihagyhatatlan színfoltja lesz az idei évnek.

Szurkoljunk Szegeden együtt a magyar csapatokért!

A világbajnokságra jegyek kaphatók a Ticketpro országos hálózatában és a www.ticketpro.hu oldalon (Ticket Pro Call Center: 06 1 555 5515). A jegyek engedményes áron, elővételben 2013. július 17-ig vásárolhatóak. Le ne maradj!

Csatlakozz az eseményhez a Facebookon: https://www.facebook.com/11thIdbfDragonBoatRacingChampionshipsHungary2013

Időpont: 2013. július 23-28.

Megnyitó:
Szeged, Huszár Mátyás rakpart
2013. július 23. 18:00
19.00: Besenyei Péter műrepülő pilóta bemutatója, utána utcabál

Versenyek:
Szeged, Huszár Mátyás rakpart - Tisza, 2013. július 24.
Szeged, Maty-ér, 2013. július 25–28.

További információ:
http://www.hungary2013.dragonboat.hu
www.sarkanyhajozas.hu

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik