Sakk: Lékó Péter nem került be az olimpiai keretbe

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.07.01. 16:39
Lékó Péter nem lesz tagja a baki sakkolimpián szereplő magyar válogatottnak. Ez derül ki a magyar szövetség közleményéből, amely a nyílt és a női tornán induló válogatottakról szól.

A 42. sakkolimpiát szeptember 1. és 14. között rendezik meg Azerbajdzsánban, Bakiban. Polgár Judit, a magyar férfi válogatott kapitánya a Rapport Richárd, Almási Zoltán, Balogh Csaba, Berkes Ferenc, Gledura Benjámin összetételű együttest nevezte be a nyílt versenyre.

A vb-n szövetségi kapitányként is jelen levő Polgár sajnálattal vette tudomásul, hogy Lékó Péterrel nem számolhat: „Pétert személyesen és szakmailag is nagyra becsülöm: játékosként és kapitányként is sok eredményt értünk el közösen. Sajnálom, hogy a baki versenyen nem tud részt venni, ugyanakkor ezzel lehetőséget teremt egy rendkívül tehetséges, fiatal csapat bemutatkozására. A keret tagjainak meggyőző teljesítménye okot ad a bizakodásra a jó szereplést illetően.”

A szövetség tájékoztatása szerint Lékó egyeztetési problémák miatt marad távol a legrangosabb csapatversenytől.

Papp Gábor, a női csapat kapitánya a következő keretet jelölte ki: Hoang Thanh Trang, Gara Anita, Gara Tícia, Vajda Szidónia, Papp Petra. A nők az elmúlt időszakban egyre jobb eredményeket értek el. Papp Gábor bő egy éve került a csapat mellé, először edzőként, majd csapatkapitányként.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik