Sakk: Carlsen kikapott holland ellenfelétől, de maradt az élen

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.04.26. 21:32
A világbajnoki címvédő Magnus Carlsen vereséget szenvedett az ötödik fordulóban, de így is megőrizte vezető helyét az általa életre hívott online sakkversenyen. A norvégok nagymestere a Chess.24 beszámolója szerint a vasárnapi játéknapon a holland Anish Girivel szemben botlott, aki a rövidített játékidejű partikból álló párharcban 2.5:1.5 arányban diadalmaskodott, a tornán első győzelmét aratva.

A másik párban az iráni Alireza Firuzja ugyancsak2.5:1.5-re nyert a francia Maxime Vachier-Lagrave-val szemben, szintén először beseperve a három pontot, amely a négy – egyformán 15 perces alapidejű – partiban kivívott sikerért jár.

A viadalon kilenc nap után Carlsen 11 ponttal vezet, a második helyen álló amerikai Hikaru Nakamurának 10 pontja van. Utóbbi az 5. forduló hétfői programjában honfitársával, Fabiano Caruanával, az orosz Jan Nyepomnyascsij pedig a kínai Ting Li-zsennel találkozik.

A nyolcfős szupertornán, amelyen a világranglista öt legjobbja is indul, mindenki találkozik mindenkivel, majd az alapetap után a legjobb négy folytathatja az elődöntőben. Az online viadal összdíjazása 250 ezer dollár, a győztes 70 ezret kap.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik