Sakk: a sakkvilágbajnok-jelöltek tornáját tavaszra halasztották

MTI (Közzétette: P. K.)MTI (Közzétette: P. K.)
Vágólapra másolva!
2020.10.17. 14:43
Címkék
Jövő év tavaszára halasztották a férfi sakkvilágbajnok-jelöltek tornájának folytatását.

A nemzetközi szövetség (FIDE) előbb október 28-át, aztán november elsejét, majd november végét-december elejét jelölte meg a második szakasz kezdőpontjául, azonban most további halasztás mellett döntött a koronavírus-járvány miatt.

A világbajnok-jelöltek nyolc résztvevős versenye március 17-én rajtolt el az oroszországi Jekatyerinburgban, és március 26-ig egy teljes kört tudtak megrendezni, amikor a világjárvány közbeszólt. Ekkor Oroszország ideiglenesen leállította a légi közlekedést a többi országgal, a nemzetközi sportági szövetség pedig nem tudta garantálni, hogy a játékosok és a viadal további résztvevői biztonságban haza tudnak térni.

A FIDE közlése szerint az első hét forduló eredményei érvényben maradnak, és a viadal ugyanazzal a mezőnnyel, a nyolcadik fordulóval folytatódik 2021 tavaszán. Az 500 ezer euró összdíjazású torna első helyezettje lesz a norvég világbajnok Magnus Carlsen kihívója.


Az állás a 7. forduló után: 1–2. Nyepomnyascsij (orosz), Vachier-Lagrave (francia) 4.5-4.5 pont, 3–6. Caruana (amerikai), Giri (holland), Vang Hao (kínai), Griscsuk (orosz) 3.5-3.5, 7–8. Ting Li-zsen (kínai), Alekszejenko (orosz) 2.5-2.5.



 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik