Röplabda: dopping miatt kilenc hónapra eltiltották az orosz olimpiai bajnokot

MTI, V. Á.MTI, V. Á.
Vágólapra másolva!
2021.10.20. 13:08
null
Muszerszkij idén már nem játszhat (Fotó: AFP)
Doppingvétség miatt eltiltották a játéktól az olimpiai, világ- és Európa-bajnok orosz röplabdázót, Dmitrij Muszerszkijt, akinek a fegyelmi büntetése ez év áprilisától 2022 januárjáig szól – írja az MTI.


Kilenc hónapos felfüggesztését japán klubcsapata, az őt 2018 óta foglalkoztató Suntory Suneburns most közölte, a késedelmes bejelentésre és a szabálysértés mibenlétére vonatkozóan azonban nem adott magyarázatot.

A moszkvai Szport Ekszpressz az eltiltásról beszámolva azt feltételezi, hogy a 32 éves Muszerszkij még 2013 májusában szolgáltathatta az ominózus mintát, amelynek utólagos újraellenőrzése összekapcsolható a moszkvai laboratórium adatbázisának átvizsgálásával. A többek között doppingesetek eltussolásával, teszteredmények meghamisításával vádolt orosz labor hosszú huzavona után 2019-ben bocsátotta adatbázisát a WADA, a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség rendelkezésére, amely a korábbi minták újratesztelése nyomán utóbb több tucat sportoló esetében állapított meg doppingvétséget.

Muszerszkij, aki idén tavasszal bajnokságot nyert japán klubcsapatával, sérülésre hivatkozva kihagyta a nyári, tokiói olimpiát, amelyen az orosz válogatott ezüstérmet szerzett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik