Rio 2016: Érdi Mária és Cholnoky Sára is közel a kvótához

Vágólapra másolva!
2016.04.01. 09:00
Érdi Mária (Laser Radial) és a szörfös Cholnoky Sára is remekül szerepelt a vitorlázók utolsó európai kvalifikációs versenyének negyedik napján, Palma de Mallorcán, így a pénteki záró futamok előtt nagyon közel kerültek az olimpiai szereplés kivívásához.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a korosztályos világ- és Európa-bajnok Érdi ismét kitűnően vitorlázott a Laser Radial hajóosztály legjobbjait felvonultató Arany csoportban. A csütörtöki első menetet a 15., míg a másodikat a hetedik helyen zárta, így a világbajnoki erősségű mezőnyben a hatodik helyen áll nyolc futam után.

Ebben a hajóosztályban két riói indulási jogot osztanak ki, s a még nem kvótások különversenyében Érdi nagy előnnyel vezet. A második portugál Sara Carmo 23 helyezési pontra van tőle, míg a harmadik – azaz már nem kvótás – svájci Maud Jayet hátránya 35, a negyedik spanyol Martina Reino Cachóé pedig 37 pont Érdihez képest.

Cholnoky Sára a szörfösök mezőnyének Ezüst csoportjában szerepel, miután kedden egy ponttal lemaradt a legjobbak közé jutásról, s ezzel a biztos riói kvótáról. A magyar versenyző a szerdai futamok után csütörtökön is jól teljesített, hetedik és harmadik helyen ért célba, s ezzel összetettben a csoport második helyére lépett előre.

Az egyetlen riói kvótáért folytatott versengésben növelni tudta előnyét: legnagyobb riválisa, a svéd Fanny Baumann hat futam után nyolc pontra volt tőle, a csütörtöki nap végére azonban a különbség 19 pontra nőtt a két szörfös között. A 47. Trofeo Princesa Sofia versenyen 68 ország több mint 800 hajója indult.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik