Rio 2016: ötpróbával Ön is ott lehet az olimpián!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.12.16. 14:19
Egy régi hagyomány, az olimpiai ötpróba kel életre az „5próba Rióba!” című rendezvénysorozaton. Szeretné élőben átélni a riói olimpiai játékokat? Ha indul a rendezvénysorozat egyes eseményein, pontokat szerezhet, amelyekért értékes ajándékokat, fődíjként egy kétszemélyes utat nyerhet a riói olimpiára. Nem a helyezés, a részvétel számít!


A programsorozatot azért hívta életre a Magyar Olimpiai Bizottság, hogy bárki átélhesse a tusákon keresztül az olimpiai játékok eszméjét, ahol az a legfontosabb érték, hogy igyekezettel, akaraterővel és kitartással a legjobbat hozza ki magából a sportoló.
A programsorozatot azért hívta életre a Magyar Olimpiai Bizottság, hogy bárki átélhesse a tusákon keresztül az olimpiai játékok eszméjét, ahol az a legfontosabb érték, hogy igyekezettel, akaraterővel és kitartással a legjobbat hozza ki magából a sportoló.

A MOB 2015 novemberétől a Nagy Sportágválasztó Szervező Irodát bízta meg az „5próba Rióba!" események szervezésével. A szervezők elsősorban azokat szeretnék megszólítani, akik eddig még nem sportoltak, vagy abbahagyták a sportolást. A programsorozattal lehetőséget kínálnak arra, hogy minél többen megtalálják a saját sportágukat.

Az „5próba Rióba!" programsorozat első budapesti kiemelt rendezvényén, december 31-én a Margitszigetre várnak mindenkit, hogy az év utolsó napján közösen sportoljanak, mozogjanak. Valóban nem a győzelem, hanem a részvétel számít!

A szervezők keresik a legsportosabb budapesti önkormányzatot és vállalkozást, így felhívással fordultak a budapesti önkormányzatokhoz és cégekhez, hogy minél nagyobb számban vegyenek részt a rendezvényen.

Szilveszter délelőttjén minden sportolni vágyó és életmódot váltani készülő embert várnak a Margitszigetre, ahol a résztvevők négy próba közül választhatnak a számukra testhezálló távokból.

A könnyen teljesíthető, rövidebb próbákon belekóstolhatnak a különböző mozgásformákba azok is, akik eddig csak kacérkodtak a gondolattal, és természetesen a hosszabb távokon a rendszeresen sportolók is megtalálják a számításukat. A már aktívan sportolók számára remek alkalom, hogy más szakágakban is kipróbálhassák magukat.

„Célunk, hogy minél többen kezdjenek el mozogni, ismerjék meg a sport előnyös hatásait, és tapasztalják meg azt az életminőség-javulást, amit a rendszeres mozgás nyújtani tud"– fejtette ki Szemán Róbert főszervező.

Az „5próba Rióba!" sportrendezvény-sorozat lényege, hogy budapesti és vidéki helyszíneken rendszeresen, szabadidősport-események keretében öt klasszikus sportágban, különböző távokat lehet teljesíteni, és pontokat gyűjteni, melyekből a Játék időtartama alatt 4+1 alkalommal nyereményeket sorsolnak ki.

A „5próba Rióba!" 10 kiemelt eseménye átnyúlik 2016-ra, az olimpia évére, a sok értékes ajándék mellett a program fődíja: kétszemélyes utazás a riói olimpiára.

A program időszaka: 2015. július 1-jétől 2016. június 30-ig tart.

Próbák sportágai: kajak-kenu/evezés (helyszíntől függően, egyéniben és csapathajóban is teljesíthető); kerékpár (bármilyen típusú kerékpár); futás; gyaloglás/nordic walking; úszás (medence és/vagy nyílt vízi).

 

www.otprobarioba.hu
www.otprobarioba.hu

KIEMELT „5PRÓBA RIÓBA!" PROGRAMJA
2015. DECEMBER 31. - Margitsziget, Margitszigeti Atlétikai Centrum
Rendezvényközpont nyitva tartása: 7.00–14.30

A rendezvényen számos olimpikon, neves sportszemélyiség is aktívan részt vesz!

A kiemelt rendezvényre a www.otprobarioba.hu weboldalon lehet nevezni. A nevezés előfeltétele a weboldalon történő regisztráció és a regisztrációs díj befizetése. Több esetben limitált a létszám, így mindenképpen érdemes online előnevezni az egyes próbákra!

Amennyiben a résztvevő online előnevez a Kiemelt rendezvényre, akkor első alkalommal egy „5próba Rióba" ajándékcsomagot vehet át a próba helyszínén. Ajándékcsomag tartalma: „5próba Rióba" póló, szilikon karkötő, hátizsák.

Kiemelt „5próba Rióba" rendezvények díjai
Regisztrációs díj: 2000 Ft/fő (egyszeri, amely a regisztráció élesítésének alapfeltétele és magába foglal egy próbán való ingyenes részvételt).
Nevezési díj: 1000 Ft/fő próbánként, kortól függetlenül.

Ezen az eseményen ötpróbából négy tusa valósul meg: futás, kerékpár, úszás és gyaloglás próbák.

Távok, pontok, szintidők
Gyaloglás (Margitsziget belső, ill. sétáló részein)
Rövid táv: 6 km – 20 pont, szintidő: 1 óra 15 perc
Hosszú táv: 12 km – 50 pont, szintidő: 3 óra

Futás (Margitsziget futókörén)
Rövid táv: 5,35 km (1 szigetkör) – 20 pont , szintidő: 40 perc
Hosszú táv: 21,4 km (4 szigetkör) – 50 pont, szintidő: 2 óra 35 perc

Kerékpározás (Margitsziget belső útján)
Rövid táv: 18 km (4 belső kör) - 20 pont, szintidő: 1 óra 15 perc

Úszás (Margitsziget, Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda – 50 méteres Széchy Tamás uszoda)
Rövid táv: 300 m – 20 pont, szintidő: 9 perc
Hosszú táv: 1,5 km – 50 pont, szintidő: 50 perc

Mini-Ötpróba
A szilveszteri eseményen Mini-Ötpróba sátor is felállításra kerül. Az aktivitáson való részvétellel további 10 pontot lehet gyűjteni. (Egy nap, egy helyszínen csak egyszer lehet teljesíteni a Mini-5próbát.)

A Mini-Ötpróba a kondicionális képességek (pl. erő, állóképesség, gyorsaság) gyors próbái:
Állomások, feladatok:
- helyből távolugrás
- ugrókötelezés (1 perc)
- ergométeres evezés (300 m)
- kerékpározás görgős padon (1 perc)
- szökdelés (1 perc)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik