Rg vk: megérkezett az olimpiai bajnok, a brazilok lekésték a repülőt

Vágólapra másolva!
2010.03.03. 17:42
null
A ritmikus gimnasztika jelenlegi legnagyobb egyénisége, Jevgenyija Kanajeva is ott lesz Debrecenben (Fotó: Reuters)
Számos ország versenyzői már megérkeztek Debrecenbe, a március 5. és 7. között megrendezendő II. magyar felnőtt ritmikus gimnasztika világkupa és Garantiqa junior nemzetközi versenyre, közöttük Peking olimpiai bajnoka, az orosz Jevgenyija Kanajeva is.

Elsőként a ciprusiak jöttek meg, utazásuk nem volt zökkenőmentes, kétszer is defektet kaptak Debrecenbe menet. Több nehézséggel is meg kellett küzdenie a szervező bizottságnak, a brazilok közül ketten lemaradtak a repülőről, így ők külön jönnek a vk-ra.

Az oroszok minden nehézség nélkül értek le Debrecenbe, az olimpiai aranyérmes Kanajeva mellett a világranglistavezető Darja Kondakova és a tavalyi vb-n bronzérmes együttes kéziszercsapat is megérkezett. A Főnix Csarnokban 8 szőnyegen gyakorolhatnak a sportolók, a pódiumedzésekre csütörtökön kerül sor. A magyarok zenés gyakorlataikat délelőtt 11.20 és 12.00, délután 16.20 és 16.50 között adhatják elő, az oroszok előttünk, 10.40-től és 15.50-től gyakorolhatnak zenére. A sorsolást is csütörtökön késő este rendezik, ekkor derül ki, hogy ki melyik csoportban léphet szőnyegre.

Mint ismeretes, a magyarok közül egyéniben Vass Dóra mellett Forray Fanni is bemutatkozik, továbbá Szalóky Violetta, Horváth Csinszka és versenyen kívül Korom Anna indul. A felnőtt együttes kéziszercsapat tagjai: Buda Julianna, Hauser Judith, Kohlhoffer Fanni, Topic Dária, Tőkés Anna és Vándor Ágnes (tartalék: Katona Barbara), az egyéniben szőnyegre lépő juniorok: Boldizsár Blanka, Hernesz Bernadett, Kécza Daniella, Miklós Dominika és Szolnoki Nikolett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik