Rg: kitűnő magyar szereplés, 5. és 7. hely a pesarói világkupán

Vágólapra másolva!
2010.08.29. 19:20
Kitűnő eredménnyel zárta a magyar felnőtt ritmikus gimnasztika kéziszercsapat a pesarói világkupa-viadalt: a Buda Julianna, Hauser Judith, Katona Barbara, Kohlhoffer Fanni, Topic Dária, Vándor Ágnes összeállítású együttes két kötéllel és három szalaggal az 5., öt karikával a 7., összetettben szintén az 5. helyen végzett a világbajnoki erősségű versenyen. A kéziszercsapatoknál a hazai pályán végző olasz „pillangócskák" taroltak.

Egyéniben az olimpiai bajnok Jevgenyija Kanajeva mind a négy szerrel diadalmaskodott a szerenkénti döntőkben (félelmetesen magas, 29 fölötti pontszámokkal ráadásul), és a szombati összetett versenyben sem talált legyőzőre.

A 80 tornászt felvonultató mezőnyben a 18. helyen végzett Vass Dóra, helyezése biztató a világbajnokság előtt – a vb legfontosabb felkészülési viadalának tartott pesarói versenyen szinte minden vetélytársa ott volt. Forray Fanni a 40., Szalóki Violetta az 59., Korom Anna a 64. helyen végzett.

A junioroknál szintén csak dicséret illetheti a magyar lányokat: Hernesz Bernadett a 4. helyen végzett a szerenkénti döntőben karikával, Miklós Dominika kötéllel lett a 7. Érdekesség, hogy a szokásoktól eltérően itt a négy aranyéremből csak egy került orosz tornász nyakába: Darja Szvatkovszkaja (az olimpiai bajnok öttusázó Dmitrij Szvatkovszkij és a világklasszis rg-s Okszana Szkaldina lánya) győzött kötéllel, a többi szerrel viszont a fehérorosz Katja Galkina és Marija Kadobina diadalmaskodott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik