Rg Eb: a 14. helyen a magyar juniorok az első nap után

M. G.M. G.
Vágólapra másolva!
2017.05.19. 13:00
null
A 14. helyen a magyar juniorok az első nap után (Fotó: Földi Imre)
Megkezdődött a Papp László Budapest Sportarénában a ritmikus gimnasztika Európa-bajnokság, melyen a magyar juniorválogatott az első napi selejtező után a 14. helyen áll.

 

 

Egy óriási ováció, végig ütemes taps, minden szercserénél és rizikós elemnél kollektív sikoly: a lelátón a magyar tornászok állva szurkolták végig a junior együttes kéziszercsapat (Ákoshegyi Eszter, Borda Korinna, Földi Cintia, Juhász Anna, Várkonyi Dea; tartalékok: Györe Dorottya, Juhász Emma) gyakorlatát.

A magyar lányok egyszer óriásit mentettek gyakorlatuk közben, viszont a végén ejtettek egyet, így a 14. helyről várhatják a szombati folytatást, amikor még egyszer bemutatják ugyanezt a gyakorlatot a junior csapatok. Az élen – ez a papírforma – Oroszország áll, Izrael kiváló szereplése nagyon fontos lehet az országnak a kombinált csapatverseny (ebben egybeszámítják a felnőtt és junior pontszámokat) szempontjából. Az első nyolc csapat jut be a juniorok közül a vasárnapi fináléba.

„Óriási érzés, amikor a közönség feltapsol a gyakorlatra, amikor meghalljuk, az mindig nagyon jólesik nekünk. A szercseréknél meg az elkapásoknál plusz erőt ad, amikor meghalljuk a reakciót a közönségtől. Az ütemes taps is segített. Nagyon jó volt ezt átélni, sokkal nagyobb erővel csináltuk a gyakorlatot, mindent beleadtunk. A végén volt egy ejtésünk, de reméljük, holnap tudunk javítani” – nyilatkozta Juhász Anna, a magyar juniorok csapatkapitánya.

RITMIKUS GIMNASZTIKA EURÓPA-BAJNOKSÁG
JUNIOR KÉZISZERCSAPAT, KVALIFIKÁCIÓ, 1. BEMUTATÁS
1. Oroszország 17.000
2. Izrael 16.350
3. Fehéroroszország 16.200
4. Olaszország 16.100
5. Ukrajna 16.000
6. Bulgária 15.700
...14. MAGYARORSZÁG 14.150

A TELJES EREDMÉNYSORT ITT TEKINTHETIK MEG!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik