Puskás Ferenc nevét viseli az amerikaiak új hőse

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.03.01. 15:15
A napokban bejárta a világsajtót az a tévés híradófelvétel, amelyen egy autós ámokfutót üldöznek, majd fognak el egy kutya segítségével a rendőrök. A hős eb súlyos sérüléseket szerzett az akció során, de így is teljesítette kötelességét. Amerika új hőse Puskás Ferenc iránti tiszteletből kapta a nevét.

 

 

Világszerte nagy figyelmet keltett tévés tudósítás szerint a kaliforniai Riverside városban Antonio Padilla jr. egy elrabolt kocsival több autót összetörve menekülésbe kezdett. Az ámokfutót végül egy K9-es rendőrkutya bravúros, önfeláldozó közbeavatkozása révén sikerült elfogni. A derék négylábú közben komoly állkapocssérülést szerzett, több fogát elvesztette, de a műtét sikerült, már otthon lábadozik és a remények szerint hamarosan újra szolgálatba állhat.

Puskas, a 8 éves holland juhászkutya a „száguldó őrnagy” iránti tiszteletből kapta a nevét. 2012-ben került a Santa Ana-i rendőrkapitányság kötelékébe, és azóta számtalan sikeres akcióban vett részt, írja a Puskas.com portál.

„Félelmetes munka, imádkozunk, hogy Puskas visszanyerje az egészségét. Kap néhány implantátumot, és maradhat a szolgálatban” – mondta Jerry Boyd, egy kaliforniai rendőr.

A Santa Ana-i rendőrkapitányság vezetője, Luis Galeana is elismerően nyilatkozott Puskasról: „Ő egy igazi katona” – mondta. A kiváló négylábú rendőrtisztet hősnek kijáró tisztelet övezi az USA-ban, az ország minden részéről érkeznek a jókívánságok, és rengetegen imádkoznak mielőbbi felépüléséért. A Santa Ana-i rendőrkapitányságra egymás után érkeznek a felajánlások Puskas és a többi K9 rendőrkutya részére.

 




 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik