HIRDETÉS
PÓR KÁROLY
PÓR KÁROLY
2011.05.01 23:18 Frissítve: 2015.03.31 02:55

Pokol a ringben - Kunkli kiütötte a Bestiát

Bejött az NSO tippje! Kunkli Tivadar kivédekezte a kezdeti Bob Sapp-rohamokat a Papp László Budapest Sportarénában megrendezett K-1-gála főmeccsén, majd ellentámadásba lendült. Lábra mért sorozataival és pontos ütéseivel többször is ledöntötte a Bestiát, akinél elszakadt a cérna. Felborította a bírót, Kunklit kilökte a ringből, de nem kerülhette el a végzetét, a magyar egy jól irányzott könyökössel megnyerte a mérkőzést.

Itt a vég, leterítve a Bestia (Fotók: Korponai Tamás)

 

A Papp László Budapest Sportaréna felét lekerítették a gála kedvéért, és ez a rész meg is telt, így nagyjából ötezer néző előtt rendezték meg Kunkli Tivadar és az amerikai Bob Sapp mérkőzését.

Az összecsapást speciális, előre egyeztetett szabályok szerint bonyolították le, menetek nélküli volt, és addig tartott, amíg valamelyik fél fel nem adja vagy ki nem számolják.

A könyök- és térdhasználat engedélyezett volt, a földharc viszont nem. Sapp a hírek szerint nagyon nehezen is ment bele a feltételekbe, ugyanis ezek egyáltalán nem kedveztek neki.

Főleg az nem, hogy így nem tudott pihenni a meccs közben a menetek hiánya miatt, a földharc pedig kedvezett volna neki MMA-s múltja miatt.

A 170 kilós, 37 éves Bob Sapp, a Bestia hatalmas showelemek közepette vonult a ringbe, szemben a nagyon egyszerűen bevonuló 46 esztendős Kunklival. Sapp az elején a várakozásoknak megfelelően kötélhez szorította Kunklit, azután viszont az amerikai került a padlóra. Ekkor már mindenki talpon volt a nézőtéren!

Elszabadult a pokol! Sapp padlóra került Kunkli lábra mért támadásai, illetve jól irányzott térdrúgásai, ütései után. Az amerikai azonban fölállt, majd kiborította a ringből Kunklit, még a bírót is félrelökte – ekkor egy palack narancsüdítő is landolt a küzdőtéren, tovább fokozva a kaotikus állapotokat –, majdnem vége lett a meccsnek. Ám Kunklit nem lehetett kizökkenteni, a magyar talpra állt és egy könyökössel eldöntötte a csatát.

Sapp nem tudta folytatni, a 46 éves Kunkli KO-val győzött, majd a mérkőzés után bejelentette végleges visszavonulását.

A magyar harcos 391 mérkőzéséből csupán egyet veszített el – és a Bestia elleni sikerrel „lép ki" a ringből.

KUNKLI KIÜTÖTTE SAPPET
 

forrás: www.youtube.com


A K-1 gálát hétfőn 16.15 órától, illetve 20.15 órától két részben megtekintheti a Sport 2 műsorában!

A BUDAPESTI K1-GÁLA ÖSSZEFOGLALÓJA
 
   
ISMERT VENDÉG A GÁLÁN
   

 


A FELVEZETŐ PROGRAMBAN TÖRTÉNT
 

Magyar szempontból tökéletesen kezdődött a Papp László Sportarénában rendezett, több küzdősportot is felvonultató K–1-gála esti programja, mely során elsőként két profi bokszmeccsen szoríthattunk a magyar színekért.

 

Polster „Psicho" Tamás Jozef Kusmirek, Kovács „Vipera" Attila pedig az orosz Razman Alhanov ellen győzött.

 

Ezt követte a magyar és a horvát WAKO Pro-válogatott öt párból álló mérkőzése, amelyet 3–2-re a mieink nyertek meg.

 

Ezután az úgynevezett Fight Code-sorozat nehézsúlyú gálameccseként a fehérorosz Vitalij Akramenko egyhangú pontozással győzött a korábi IKBO profi thai-boksz világbajnok Mihalik György ellen.

 

Jöhetett a Fight-Code-sorozat európai selejtezőjének három mérkőzése (72.5 kilósok küzdelme). A magyar színeket itt Balogh Norbert képviselte, aki hatalmas küzdelemben, extra mentben, egy kiváló fejrúgással, KO-val győzött a horvát Luka Tomic ellen – teljesen feltüzelve ezzel a hazai közönséget.

 

A fő meccsig még egy magyar harcosnak szurkolhattunk, Brunner Tihamér első menetes KO-val, egy térdelés után kikapott a szintén horvát  Mladen Brestovactól.

 

Az utolsó felvezető meccsen az előző évben a K-1 WGP-sorozatban a legjobb 16-ig jutó francia Freddy Kemayo az első menetben kiütötte a román Corneliu Rust.

 

2019.01.20 00:17:09

Egyéb egyéni BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Annak, hogy napjaink fiataljai az emberiség sokáig öröknek és egyetemesnek hitt, újabban azonban jórészt feledésre ítélt értékeit, értékrendjeit, erényeit, együttélési szabályait megismerjék, a bőrükön érezzék és agyukba, lelkükbe véssék, leghatékonyabb eszköze a szervezett formában űzött sport.

2019.01.09 18:33:09

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Judd Trump, Stuart Bingham, Luca Brecel és Jack Lisowski a Gerevich-sportcsarnokban mutatja meg tudását.

2019.01.17 00:20:46

Egyéb egyéni CSURKA GERGELY

ALAPVONAL. Mindegy, hogy az óceán melyik partján robbant ki a három legnagyobb doppingbalhé (THG, Armstrong, Rusada) – egyik rendszer sem pozitív minták miatt dőlt meg, hanem mert valaki borított belülről.

2019.01.15 23:48:00

Egyéb egyéni DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. Ritkán hallunk munka közben megsérült bankárról vagy pékről, s általában az operaénekesnek sem a színpadon, ária közben megy el örökre a hangja. A profi pályafutás kényszerű befejezése kétségkívül nagy trauma, ám ha a versenyzőnek van civil »menekülő útvonala«, legalább félig kész terve a hogyan továbbra, túlélhető.

2019.01.15 10:44:13

Egyéb egyéni nemzetisport.hu