Phil Taylorék „retteghetnek” a magyarok nyilaitól Hamburgban

Vágólapra másolva!
2014.06.05. 21:21
null
Taylor és Lewis a 2. fordulóban találkozhat a magyarokkal – ehhez azonban óriási bravúr kell Bezzegéktől <br />(Fotó: Action Images, archív)
Péntektől vasárnapig Hamburgban rendezik meg a darts csapat-világbajnokságot, amelyen immár harmadszor a magyar válogatott is részt vesz. A Bezzeg Nándor, Mészáros Zsolt páros a 16. kiemelt Egyesült Államokkal kezd, és ha sikerült kiharcolnia a továbbjutást, a címvédő Phil Taylor, Adrian Lewis párossal találkozik a második körben.

Tavaly 24 csapat szerepelt a vb-n, nyolc csoportban három-három válogatott csapot össze egymással. Az idén 32 csapatra emelték a létszámot, és egyenes kieséses rendszerben zajlik a küzdelemsorozat. A 16 kiemeltet a másik 16 csapathoz sorsolták, a Bezzeg Nándor, Mészáros Zsolt összeállítású magyar válogatott a 16. kiemelt Egyesült Államokkal (Darin Young és Larry Butler) került össze.

A SPORT TV KÖZVETÍT
A Sport Tv pénteken, szombaton és vasárnap is kétszer négy órában (14–18, illetve 20–24 óráig) közvetíti a csapat-világbajnokság küzdelmeit. Péntek és szombat délután a Sport1, a másik négy alkalommal a Sport2 közvetít, a kommentátor Gyulai Miklós lesz.

Ez egyben azt is jelenti, hogy bravúr esetén az első kiemelt, legutóbbi két vb-t megnyerő Anglia jönne szemben – a legendás Phil Taylorral és a nem annyira népszerű, de szintén világbajnok Adrian Lewiszal. (A magyar csapat az első vb-jén, 2012-ben már kapott ilyen sorsolást, akkor az első fordulóban Kanadával találkozott, s 5–3-as vereséget szenvedett az észak-amerikai csapattól, amely a második körben csak hirtelen halálban kapott ki az erőnyerő, a vb-címig meg sem álló Lewis, Taylor-párostól.)

Az első körben páros mérkőzést játszanak, az egyik fél ötödik játékáig tart a találkozó. A második körtől két-két egyes mérkőzést játszanak, döntetlen esetén egy döntő páros meccsre van szükség. A döntő három győzelemig tart, két egyes után szükség esetén egy párossal zárul.

Az első forduló mérkőzéseit pénteken tartják, a Bezzeg, Mészáros páros délután 14 és 18 között játszanak az amerikaiakkal, este a másik nyolc pár lép porondra. A második forduló szombat délután és este lesz (a magyarok az esti programban szerepelnének), a negyeddöntő vasárnap délután, az elődöntő és a döntő este.

Bezzeg Nándor a 2008-as egyéni világbajnokságon
Bezzeg Nándor a 2008-as egyéni világbajnokságon

A 200 ezer fontos összdíjazásból az első körben kiesők is részesülnek, csapatonként 3000 fontot (1.125 millió forintot) kapnak, a győztes 40 ezerrel gazdagodik.

Az esélyesek közé a legutóbbi két vb-t megnyerő Anglia mellett a Raymond van Barneveld, Michael van Gerwen párossal felálló Hollandia számít, de Skócia Peter Wrighttal, Ausztrália Simon Whitlockkal és Wales Mark Websterrel meglepetést szerezhet.

DARTS CSAPAT-VILÁGBAJNOKSÁG, HAMBURG
1. FORDULÓ (ágrajz szerint)

Anglia (1. kiemelt)–Thaiföld
Egyesült Államok (16.)–MAGYARORSZÁG
Írország (8.)–Szingapúr
Németország (9.)–Dél-Afrika

Wales (5.)–Franciaország
Finnország (12.)–Lengyelország
Ausztrália (4.)–Dánia
Hong Kong (13.)–Norvégia

Hollandia (2.)–Olaszország
Spanyolország (15.)–Új-Zéland
Belgium (7.)–India
Ausztria (10.)–Kína

Észak-Írország (6.)–Malajzia
Kanada (11.)–Japán
Skócia (3.)–Oroszország
Svédország (14.)–Gibraltár

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik