Peking 2008: újabb hat sportoló veszítette el az érmét

Vágólapra másolva!
2016.10.26. 19:33
Újabb kilenc sportoló – köztük hat érmes – 2008-as pekingi doppingmintájának ismételt vizsgálata hozott pozitív eredményt a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) szerdai bejelentése szerint.

Elveszítette olimpiai ezüstérmét a férfi szabadfogású birkózók közül az üzbég Soszlan Tigijev (74 kilogramm) és a kazah Tajmuraz Tigijev (96 kg). A női súlyemelők közül az ukrán Olha Korobka (plusz 75 kg), a férfi súlyemelőknél pedig a fehérorosz Andrej Ribakov (85 kg). El kell búcsúznia bronzérmétől a női 3000 méteres akadályfutásban indult orosz Jekatyerina Volkovának és a női súlyemelők közül a fehérorosz Nasztaszja Novikavának (53 kg). Az ő mintájukban egyaránt dehidroklor-metiltesztoszteront mutatott ki a vizsgálat, és ugyanez volt a férfi súlyemelők 62 kilogrammos súlycsoportjában indult azerbajdzsáni Szardar Haszanov szervezetében is.

A férfi távolugrás ötödik helyezettje, a kubai Wilfredo Martinez acetazolamid, a női 100 méteres gátfutásban rajthoz állt spanyol Josephine Nnkiruka Onyia pedig metilhexanamin miatt bukott meg.

A NOB azért gondoskodik róla, hogy tíz évig tárolják a mintákat, hogy azokat új eljárások bevezetése után ismét megvizsgálhassák. A pekingi és a 2012-es londoni olimpián levett minták újraelemzése során már 98 pozitív esetet regisztráltak tavaly augusztus óta.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik