Para-asztalitenisz: Pálos Péter világbajnoki ezüstérmes

Vágólapra másolva!
2018.10.20. 17:50
Pálos Péter ezüstérmet szerzett a férfiak 11-es kategóriájában a Szlovéniában rendezett paraasztalitenisz-világbajnokságon.

A legtovább menetelő magyar egyáltalán nem könnyű meccseket megnyerve, de különösebb nehézségek nélkül jutott el a vb utolsó napjáig. Az elődöntő nem kezdődött jól, az első szettben ugyanis hiába volt játszmalabdája Pálosnak, Lucas Créange 13:11-re fordított. Pálos megőrizte a hidegvérét, és türelmes, taktikus játékkal megnyerte a következő három szettet, ezzel bejutott a világbajnokság döntőjébe.

A finálét régi nagy riválisával – aki a csapatversenyeken a partnere szokott lenni –, a belga Florian Van Ackerrel vívta, és hasonlóan kezdett, mint az elődöntőben, csak itt négy szettlabdáról bukta el a nyitó felvonást. Ez sokkal nagyobb jelentőséggel bírt, az első kiemelt Van Acker a második játszmát is megnyerte. A harmadikat 6:0-val kezdte Pálos, s kiharcolta a negyedik szettet. Abban azonban a szerencse sem állt mellé, 5:2-nél a belga dobálás közben ütött egy királycsuszát…

Ez már túl sok volt, nem sikerült fordítani, de a vb-ezüstérem így is szépen csillog Pálos Péter nyakában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik