Padel: megvolt az első ob, kerethirdetés követte

Vágólapra másolva!
2018.10.07. 20:39
null
A Premier Padel Clubban rendezték az első padel ob-t (Fotó: Török Attila)
Október 6-án és 7-én sporttörténelmet írtak a vadaskerti úti Premier Padel pályáin, ahol a Magyar Padelszövetség hazánk történetében először megrendezte az országos bajnokságot. Férfi, női és vegyes páros kategóriákban összesen 31 páros indult harcba a magyar bajnoki címért.

 

A padel a világ egyik leggyorsabban fejlődő sportága: jelenleg 15 millióan játsszák 50 országban és rohamosan terjed. A padel minden ütősport legjobb elemeit ötvözi – főleg a teniszre és a fallabdára hasonlít.

A sportág hazai bölcsőjének tekinthető Premier Padel Club három pályáján, két napon keresztül zajlottak a mérkőzések. A játékosok között volt nemzetközi szinten jegyzett profi, aki Spanyolországban versenyzik, így péládul Terkovics Milán és Weidinger Gergő. A mezőnyben indult a Davis-kupa-csapat párosa is: Borsos Gábor és Nagy Péter.

A férfiak döntőjének egy pillanata (Fotó: Török Attila)
A férfiak döntőjének egy pillanata (Fotó: Török Attila)

A férfi páros döntőt is a nemzetközi tapasztalattal rendelkező párok vívták: Wedinger Gergő és Bíró André két szettben győzte le a Terkovics Milán, Tóth Csongor párost. A Davis-kupában sikeres Borsos, Nagy páros a harmadik helyen végzett.

A nőknél nagy csatában a győzelmet Hole Sandy és Ferenczi Dóra szerezte meg Kovács Anikó és Erdélyi Mónika előtt. Bronzérmet szerzett Pákay Edit és Borbély Rita. A vegyes páros döntőjében szintén a férfi és női bajnok Hole Sandy és Weidinger Gergő duó győzedelmeskedett a Borbély Rita, György Károly páros előtt. Itt a harmadik helyett Ferenczi Dóra és partnere, Nándori Levente szerezte meg.

A nők döntőjének egy pillanata (Fotó: Török Attila)
A nők döntőjének egy pillanata (Fotó: Török Attila)

Az I. Országos Padelbajnokságon a szövetség meghirdette a válogatott keretet is, amelybe a női és férfi döntő résztvevői kerültek be. Ugyanitt bejelentették, hogy a teniszhez hasonlóan a nemzeti padelválogatott is a Dorko felszereléseiben versenyez. A válogatott szövetségi kapitánya a spanyol Diego Huber Gonzalez, aki a Premier Padel Club edzője is egyben.

Kerekes Péter, a Magyar Padelszövetség elnöke elmondta: hihetetlenül büszke arra, hogy a gyerekcipőben járó sportág három hónap után már országos bajnokságot tudott rendezni, méghozzá ennyi résztvevővel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik