Öttusa vk-döntő: Marosi Ádám legjobb magyarként nyolcadik

LIPICZKY ÁGNESLIPICZKY ÁGNES
Vágólapra másolva!
2021.05.15. 19:58
null
Marosi Ádám nyolcadik lett Fehérváron (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)
Marosi Ádám idei legjobb eredményét könyvelte el. A BHSE olimpiai bronzérmese a nyolcadik helyen zárt a székesfehérvári világkupadöntőn, s ezzel megerősítette olimpiai kvótás pozícióját.

 


 

Hogy mire készülődhetett a magyar válogatott a székesfehérvári világkupadöntő férfi versenynapján?

Csúnyán fogalmazva: férfi öttusázóink már a csütörtöki rangsoroló víváson „beárazták magukat”. Marosi Ádám 19 tussal a középmezőny elejében zárt, Kardos Bence és Kasza Róbert azonban 11-11 találattal a 36 tagú mezőny hátsó traktusában foglalt helyet. Ami, főként Kasza Róbert számára kudarc volt a javából, hiszen világbajnoki ezüstérmesünk áprilisban kimagasló vívással nyert ezüst- és bronzérmet a szófiai világkupaversenyeken.

Erre Székesfehérváron úgymond már a rajtnál elgáncsolta magát!

A KSI 35 esztendős versenyzője ettől függetlenül becsülettel végigcsinálta a szombati folytatást, ami magyar szemszögből ezúttal nem róla, hanem a sportág olimpiai bronzérmeséről, Marosi Ádámról szólt.

A BHSE versenyzője úszásban a kilencedik időt teljesítette, 298 pontot lovagolt és a csütörtöki vívás során elfoglalt 16. pozícióból a nyolcadikra kapaszkodott fel a laser run versenyre. És ami ennél is biztatóbb volt, az éllovas brit Thomas Toolishoz képest 22 másodperces hátrányból tudott nekivágni a befejező számnak.

Amelyben ezúttal nem a szokásos megbízható lövészetének, hanem remek futásának köszönhette azt, hogy a legjobbak között zárt, nyolcadik helyével idei legjobb eredményét érte el.

„A csütörtöki vívás sok mindent meghatározott, ott a vívás elejével és a végével nagyon elégedett voltam, de sajnos közben akadt két null-négyes szériám. Nagyjából tudom is, hogy miért, de ezt még ki kell elemeznem az edzőmmel" – kezdte az értékelést Marosi Ádám, akinek ”gépezetébe„ csütörtökkel ellentétben szombaton csak egy porszemnyi hiba került.

VÉLEMÉNY
Martinek János, férfi szövetségi kapitány: „Azt gondolom, Ádám nagyon jó átlagot tud hozni a versenyeken, nem ér úgy oda a dobogóra, mint mondjuk tavaly a kairói világkupán, amit megnyert, de reméljük, hogy ez a jövőben még változni fog, hiszen még nincs száz százalékos formában. A kvótás helyét ezzel az eredménnyel bebiztosította, jó pozícióban várja a folytatást, a kairói világbajnokságot.”

„Az úszásommal teljesen elégedett vagyok, mert kevesebb munkával viszonylag ugyanazt az időt tudom úszni, mint fiatalabb koromban. A lovaglásnak nagyon örülök, igaz a pályában akadt egy kis hiba, de nagyon élveztem ezt a számot. A lovamat, Farsangot jól ismerem, mentem már vele és érzésre nagyon jó pályát teljesítettünk együtt” – folytatta a versenyző, aki előzetesen ugyan a legjobb hat közé várta magát, a laser runt követően mégis boldogan ölelte magához edzőjét, Serfőző Sándort.

„Sajnos most a lövészetem nem volt annyira magabiztos, mint korábban és ez megpecsételte azt, hogy a dobogó közelébe kerülhessek. A futásom viszont extra lett, nem is emlékszem rá, hogy mikor futottam így legutóbb. A végén olyan versenyzőket sprinteltem le, akik bizony a mezőny legjobbjai közé tartoznak ebben a számban. Örülök, hiszen egy pokolian erős versenyen tudtam újabb lépést tenni azért, hogy elérhessem az álmomat. Ezt a versenyt most elraktározom, a helyén kezelem, a pozitívumait megőrzöm, a negatívumokon pedig igyekszem változtatni, hogy minden összeálljon az idény legfontosabb versenyére” – tette hozzá Marosi Ádám.

VILÁGKUPADÖNTŐ, SZÉKESFEHÉRVÁR
Férfiak: 1. Valentin Prades (francia) 1479, 2. Toolis (brit) 1475, 3. Luo Su-aj (kínai) 1471, ...8. Marosi Ádám (magyar) 1463 (vívás: 19/214, úszás: 2:04.90/301, lovaglás: 298, laser run: 10:50/650), ...24. Kardos Bence (magyar) 1408 (11/166, 2:02.58/305, 293, 10:56/644), ...35. Kasza Róbert (magyar) 1334 (11/166, 2:06.93/297, 300, 12:09/571)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik