Öttusa-vb: a középmezőnyben a férfi váltónk két szám után

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2015.06.29. 14:54
Két szám után a kilencedik helyen áll a Tibolya Péter, Tomaschof Soma páros a berlini öttusa-világbajnokság férfi váltóversenyében.

A magyar kettős 1:57.13 perccel a 13. időt érte el a 2x100 méteres úszásban, amelyre az Olimpiai Stadion területén lévő nyitott 50 méteres medencében került sor reggel.

A vb első napján 18 duó kezdte meg a küzdelmeket az utóbbi időben egyre gyakoribb menetrend szerint, azaz a vívás helyett az úszással indítva. Ennek az az oka, hogy utóbbi szám most már két részből áll, először teremben zajlik a körvívás, amikor mindegyik csapat mindegyik ellenfelével vív, majd már a lovaspálya mellett felállított páston folytatódik a bónuszvívással, többletpontokért.

Az utolsó helyezett mérkőzik meg az előtte állóval, a győztes maradhat a páston a következő ellenféllel szemben, és ez így folytatódik addig, amíg a körvívásban győztes is pástra lép.

A teremben a magyarok jól szerepeltek, a hetedik helyen zártak, de úgy, hogy a legjobbnál csak kettővel kevesebb asszót nyertek. Tibolya 12 ellenfelét győzte le és öttől kapott ki, míg a fiatal Tomaschof 7/10-es mutatóval zárt.

Ezután átballagott a mezőny a pár száz méterre lévő szabadtéri helyszínre, és ott folytatta a vívást. A magyar párosnak nem sikerült bónuszpontokat gyűjtenie, a kínaiakkal került szembe, és mindkét asszót elveszítette.

Mivel minden pont egy másodpercnek felel meg a lövészetekkel kombinált futásban, a magyarok hátránya az élen álló oroszokkal szemben 26 másodperc. Ezt lehet csökkenteni a következő számban, a lovaglásban.

ÖTTUSA-VB, BERLIN
FÉRFI VÁLTÓ. Az állás két szám után

1. Oroszország 595 pont
2. Csehország 592
3. Kína 590
…9. Magyarország 569

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik