Öttusa-vb: a két kapitány dicséri az ezüstérmes magyarokat

Vágólapra másolva!
2018.09.10. 09:01
A Gulyás Michelle és Bruckmann Gergő alkotta magyar vegyes váltó a győztes némettel együtt kiemelkedett a mezőnyből, teljesítménye nem véletlenül ért világbajnoki ezüstérmet Kállai Ákos, a női válogatott szövetségi kapitánya szerint.

„Michelle, aki még ifi korosztályú és az ifjúsági olimpiára készül, parádésan vívott. Színes, kreatív volt a vívása, ennek köszönhetően a lányok teljesítményét összevetve a második legjobb eredményt érte el – értékelt a hazai szövetség honlapján Kállai Ákos. Úszásban a vártnál is jobban végzett, és a lovaglása is kiválóan sikerült, ami rendkívül biztató a jövőre nézve.”„Michelle, aki még ifi korosztályú és az ifjúsági olimpiára készül, parádésan vívott. Színes, kreatív volt a vívása, ennek köszönhetően a lányok teljesítményét összevetve a második legjobb eredményt érte el – értékelt a hazai szövetség honlapján Kállai Ákos. Úszásban a vártnál is jobban végzett, és a lovaglása is kiválóan sikerült, ami rendkívül biztató a jövőre nézve.”

Kállai azt is elárulta, hogy a futóedzővel egyeztetett koncepcióváltás következtében Gulyás Michelle futása pozitív irányba mozdult el.

„Tizenhét évesen egy világbajnoki ezüstérem több, mint egy csodás nap zárása” – tette hozzá.

„Bár nem volt könnyű, sőt igencsak megterhelő egymás után két nap végigcsinálni egy-egy váltóversenyt, Gergő tökéletesen teljesített” – vélekedett Martinek János, a férfiak kapitánya. Hozzátette, a férfi váltóban az előző napi víváson átélt negatív élménye vasárnap már egyáltalán nem látszott.

„Felülmúlva önmagát, nagyszerű vívást produkált, ami meghatározó volt a nap további részében. Kissé »rohanós« volt a lovaglása, két »fát« vert, de ez a szám nem szórta meg döntően a mezőnyt. A kombinált számban 100-150 méter előnye volt a harmadikkal szemben, és bár az első lövészete nem úgy sikerült, ahogy szerette volna, a második, hibátlan sorozata garantálta az ezüstérmet.”

Mindkét szövetségi kapitány kiemelte, hogy fontos aspektusa volt a sikeres versenyzésnek az a tény, hogy a két KSI-s fiatal jól ismeri egymást, gyakran edzenek együtt, ami főleg a víváson volt érezhető.

A nemzetközi szövetségnek (UIPM) Gulyás Michelle úgy összegzett, hogy az egész napjuk nagyszerűen alakult.

„Nagyon stabilak voltunk minden számban” – mondta.

A 23 éves Bruckmann arról beszélt, hogy a német váltó a lövészetekkel megszakított futásban nagy előnnyel vezetett, egy másik embernek kellett volna lennie ahhoz, hogy utolérje ellenfelét.

„A franciáktól egy kicsit tartottam, az első lövészetem rosszul is alakult, de aztán sikerült összeszednem magam, és a második sorozat már nagyszerű volt” – idézte őt a UIPM hírlevele.

Pénteken, a női váltóban a Gulyás Michelle, Guzi Blanka páros ötödik lett, majd szombaton a férfiaknál a Harangozó Bence, Bruckmann Gergő kettős a 14. helyen végzett. Vasárnap a Gulyás, Bruckmann páros a sportág történetében az első magyar érmet szerezte ebben a számban, amely 2010 óta szerepel a vb-programban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik