Öttusa: riói katonai laktanyában izzad a válogatott

LIPICZKY ÁGNESLIPICZKY ÁGNES
Vágólapra másolva!
2019.02.03. 19:02
null
A riói edzőtábor egy szusszanásnyi pihenővel indult
Valamivel több mint 14 óra utazás után szombat este megérkezett a magyar öttusa-válogatott Rio de Janeiróba, ahol kéthetes meleg égövi edzőtáborozáson vesz részt A vasárnapi szünnap még a városlátogatásról, a latin életérzésről, a gasztronómiáról szólt, hétfőn azonban mindenki számára elkezdődik a kőkemény munka.

 

Hosszú, fárasztó utazás után szombat éjszaka csekkolt be a magyar öttusa-válogatott a kéthetes edzőtáborozás helyszínéül szolgáló EsEFEx katonai létesítménybe, amely Rio de Janiero egyik legszebb és leggazdagabb részén, az Urca negyedben található.

A csapat a laktanya négy-hat ágyas szobáiban kapott elhelyezést, amely amennyire puritán, olyannyira minden igényt kielégítő: a zárt területen lévő bázis közvetlen a Cukorsüveg-hegy lábánál fekszik, s egyaránt megtalálható benne a 400 méteres futópálya, a vívó- és konditerem, csak az uszodához kell majd elzarándokolnia a válogatottnak.

Amely nem mellesleg szívélyes fogadtatásban részesült a brazil vendéglátók részéről, akik igyekeznek mindenben a mieink segítségére lenni. A laktanya vezetőjétől például azt is megtudhattuk, hogy egy labdarúgó csapat van a világon, amely nem a Real Madrid, nem a Barcelona, de még csak nem is a Botafogo – természetesen a Flamengo. Amely negyedben ugyanolyan nagy a nyüzsgés a strandon, mint a Copacabanán, amely bár a leghíresebb strandok között szerepel a világon, a helyiek szerint élményben, érzésben sokkal többet ad az Ipanema és a Leblon Beach.

Edzőtábor madártávlatból
Edzőtábor madártávlatból

 

„Régi kapcsolat ez a magyar szövetség és a brazilok között, már a kilencvenes évek végén jártunk ide edzőtáborozni. A jelenlegi csapatból jómagam, Kovács Saci és Kasza Róbert élvezte már ennek a katonai bázisnak a vendégszeretetét. Most sok fiatal versenyzőt is el tudtunk hozni, annak köszönhetően, hogy a brazilok fedezik az itt tartózkodásunkat, cserébe az edzőink egy konferencián vesznek részt, amelyen szakmai előadásokat tartanak” – mondta Kállai Ákos, a magyar csapat vezetője.

Aki a vasárnapi reggeli után pályabejárásra vitte a versenyzőket. Igaz, akadt, aki ennél is frissebb volt: a múlt heti fedett pályás nemzetközi versenyen a legjobb magyar eredményt elérő Regős Gergely és Bereczki Richárd egy hajnali vízparti futással vezette le a hosszú repülőutat.



A délelőtt folyamán a csapat kirándulást tett a közelben lévő Cukorsüveg-hegyhez, ahonnan pazar kilátás nyílik Rio legszebb részeire, a Copacabana strandra, a Corcovado-hegyre, amelynek tetején dél környékén már elő is bújt a felhők közül a Megváltó Krisztus szobra is.

Egy szusszanásnyi pihenővel indult tehát a riói edzőtábor, amely mostantól kezdve kemény munkát és sok izzadságcseppet tartogat majd a versenyzők számára, akik 30-35 fokban teljesítik a napi két-három edzésből álló adagjukat.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik