Öttusa: Marosi Ádám bronzérmes a katonai vb-n

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2018.09.28. 19:28
null
Marosi (középen) felállhatott a dobogóra (Fotó: MTI)
Marosi Ádám bronzérmet nyert pénteken a BHSE sporttelepén zajló 46. katonai öttusa-világbajnokság férfi versenyében. A győzelmet a német Patrick Dogue szerezte meg, míg Szabó Illés 27., Tomaschof Soma 29. lett. A csapatversenyben francia elsőség született, a magyar trió hatodikként fejezte be a viadalt.

 

Úgy tűnt, hogy a gyenge vívás megpecsételi a hazai versenyzők sorsát, mindhárman negatív mérleggel – azaz több vereséggel mint győzelemmel – jöttek le a pástról. Közülük a legjobban Marosi vívott 17/18-cal - neki később sikerült is visszakapaszkodnia az élcsoportba –, pedig a fiataloknak igyekezett segíteni a tavaly vb-n és Eb-n is ezüstérmes, sérüléséből lábadozó Kasza Róbert, aki a sportszázad tagjaként, több más sportág élsportolóival együtt segédkezik a verseny lebonyolításában.

A lovaglást a hazaiak között rangidős, olimpiai bronzérmes Marosi, valamint Tomaschof is hibátlanul teljesítette – ugyanazzal a lóval –, és Szabó Illés is csak egy akadályt vert. A mezőnyben viszonylag sok volt a jó teljesítmény, de a szám győztese, Marosi így is előre tudott lépni a 15. helyről a nyolcadikra.

A lövészetekkel kombinált futás rajtjánál 16 másodpercre volt a dobogótól, egyben a második helytől. Aztán jól sikerültek a lövészetei, fokozatosan lépett előre, a harmadik sorozat után már ötödik volt, az utolsót követően pedig harmadikként jött ki a lőállásból.

„A vívóteremben sok pontot elhullajtottam, magam alatt voltam, ha akkor azt mondják, hogy végül bronzérmes leszek, aláírom – értékelt a nyári, székesfehérvári Eb-n egyéniben és csapatban is ezüstérmes, hivatásos katona Marosi, aki a katonai vb közelsége miatt nem vett részt az öttusázók két hete véget ért mexikóvárosi világbajnokságán. – Lovaglásban jó lovat kaptam, a lövészetemnek pedig nagyon örülök. Mindent megtettem, kifutottam magam.”

Arról is beszélt, hogy húsz éve ezen területen, a Budapesti Honvéd létesítményeiben éli a mindennapjait, de nagy versenyen még nem szerepelt itt.

„Izgultam is emiatt” – vallotta be.

A mezőny erős volt, a nemzetközi öttusa legjobbjai közül többen itt is elindultak.

KATONAI ÖTTUSA-VB
FÉRFI EGYÉNI VERSENY

1. Patrick Dogue (Németország) 1468 pont
2. Csang Lin-pin (Kína) 1465
3. Marosi Ádám 1454
...27. Szabó Illés 1379
...29. Tomaschof Soma 1373

FÉRFI CSAPATVERSENY
1. Franciaország (Valentin Belaud, Alexandre Henrard, Christophet Patte) 4308 pont
2. Németország 4288
3. Olaszország 4268
....6. Magyarország (Marosi Ádám, Szabó Illés, Tomaschof Soma) 4206

Csütörtökön, a női versenyben Kovács Sarolta ezüstérmet nyert. Szombaton a vegyes váltóval ér véget a katonai világbajnokság.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik