MTI 2010.02.21 18:56 Frissítve: 2015.01.19 01:29

Öttusa: Kasza Róbert nyerte a férfiak fedettpályás versenyét

Kasza Róbert győzelmét hozta a vasárnapi férfiverseny a budapesti Kalotherm nemzetközi fedettpályás öttusaviadalon. A dobogóra mellette két litván öttusázó állhatott fel. 

Kasza Róbert nyerte a fedettpályás versenyt
Kasza Róbert nyerte a fedettpályás versenyt

Az első tízbe Kaszán kívül négy magyar fért be, a tavaly világbajnok Marosi Ádám negyedik, Demeter Bence ötödik, Dorozsmai Viktor kilencedik, Tibolya Péter pedig tizedik lett. A 2006-ban vb-aranyérmes, a budapesti viadalon többször győztes litván Edvinas Krungolcas ezúttal a 11. helyen fejezte be szereplését.

A közvetlen hazai élmezőnyhöz tartozó Németh Róbert az úszást és a lovaglást kihagyta, mert az ősszel műtött karja feldagadt.

A pénteki selejtezőben 50-en versenyeztek két csoportban, mindkettőből az első 18 került a döntőbe. A magyarok közül 15-en küzdhettek vasárnap is.

"A versenyen jó lehetőség nyílt a tesztelésre a Világkupa-sorozat előtt. Az élcsoportba több magyar befért, mindegyik gazdagabb lett kisebb részsikerekkel" - értékelt az MTI-nek Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány.

A számokat az ilyenkor még korai sötétedés miatt nem a megszokott sorrendben bonyolították le: a lövészettel kombinált futás - mivel erre a számra nem áll rendelkezésre fedett létesítmény - ezúttal megelőzte a villanyfényes lovaglást.

ÖTTUSA, FÉRFIAK, FEDETTPÁLYÁS VERSENY
1. Kasza Róbert 5784 pont
2. Justinas Kinderis (litván) 5764
3. Tomas Makarovas (litván) 5660

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2017.11.20 23:39:10

Egyéb egyéni BALLAI ATTILA

NS-VÉLEMÉNY. Harminc és negyven között ugyanis törvényszerűen megtörténik a trónfosztás. Bár az adott sportág, klub, csapat addigi királyának fejét nem veszik, onnantól kénytelen elvegyülni az alattvalók között. Gyakran ez a legfájdalmasabb.

2017.11.19 23:45:35

Egyéb egyéni THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Írhatnám, hogy féltünk, rettegtünk, de nem ezt tettük, hanem egy idő után, tizenvalahány-évesen szóltunk neki. Persze volt bennünk félsz, hogy mi lesz, mert a többség nem közölte a szüleivel, mi is történik az edzéseken. Mi voltunk a leginkább meglepve, hogy partizánakciónk eredményre vezetett.

2017.11.15 23:22:39

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

A következő év fontos újítása a Nemzeti Sportinformációs Rendszer, amely márciustól már élesben működik.

2017.11.15 00:35:44

Egyéb egyéni BODNÁR ZALÁN

NS-VÉLEMÉNY. Az első számú felelős természetesen Carlo Tavecchio, az Olasz Labdarúgó-szövetség elnöke, aki három és fél éve tartó regnálása óta napról napra bizonyítja alkalmatlanságát. Azután választották meg a posztra, hogy a brazíliai vb csoportkörének utolsó meccse, az Uruguay elleni, kiesést jelentő 0–1 után Cesare Prandelli szövetségi kapitány és Giancarlo Abete szövetségi elnök kéz a kézben lemondott.

2017.11.14 00:08:45

Egyéb egyéni BÁLINT MÁTYÁS

NS-VÉLEMÉNY. Nem azért, mert Laci bácsinak most rossz – hanem mert az ő személye és bukása talán visszatartja majd a következő Kiss Lászlót, és megmenti a következő potenciális áldozatot. És ez a fontos. Ez a legfontosabb.