HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2019.03.01 08:44

Öttusa: élsportolóból műsorvezető – „Csak a gödörásást lehet felülről kezdeni”

Gyenesei Leila: korábbi világbajnok öttusázó és olimpikon, de nemcsak nyári sportágában, hiszen Torinóban a téli játékokon is szerepelt sífutásban. Gyenesei Leila ma már műsorvezető a Digi Sporton. Az NSO Tv videójában mesél arról, milyen szerepet játszik még ma is az aktív sportolás az életében, illetve, hogy pályafutása után mennyire volt nehéz az átmenet egy új területre, a televíziós műsorvezetésre. Ha még többet szeretne megtudni Gyenesei Leiláról, akkor keresse a pénteki Nemzeti Sport Sportkrém című mellékletében!

 

Gyenesei Leila életében megmaradt a mozgás, hiszen másfél éves kislányával közösen futnak – Mimi természetesen még babakocsiban.

„Az egészségmegőrzés, a mozgásnak a szeretete nyilvánvalóan megmaradt, de már nem az egyre jobb eredmények hajhászása a szél, hanem az, hogy jól érezzük magunkat, hogy Mimivel együtt legyünk. Nekem az is nagyon fontos, hogy az erre ráfordított időt együtt tudjuk tenni. Levegőn vagyunk, itt, Szentendrén nagyon szeretünk a parton lenni. Ezzel jó összhangot tudunk teremteni kettőnk között.”

Arról is beszélt, származott-e előnye abból, hogy korábbi élsportolóként lett sportcsatornán műsorvezető?

„Úgy gondolom, hogy a gödörásás az egyetlen munkakör, amelyet fölülről lehet kezdeni, minden mást alulról. Az, hogy élsportolóként elértem valamilyen szintet, semmit nem jelentett két héttel később. Vagyis tulajdonságokban, személyiségben nyilvánvalóan jelentett, de másban nem. Minden egyes nap újra bizonyítanom kellett, és ez azóta is így van.”

 

2019.03.18 12:17:55

Egyéb egyéni CSILLAG PÉTER

Marschall László főszerkesztőt a Rajk-per árnyékában 1949. december 29-én akasztották fel.

2019.03.15 18:18:45

Egyéb egyéni SZŰCS MIKLÓS

Munkamániás és kérlelhetetlenül szigorú volt a játékosaihoz. De ez kellett ahhoz, hogy az öntörvényű zseniket egy irányba terelje.

2019.03.16 23:33:53

Egyéb egyéni BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Mert hiába akarok én lassan, hosszú melegítő szakasszal kezdeni, ha a periférikus látásommal észlelem, hogy balról nagyon igyekszik egy »háziasszony«. Na, azért ezt már ne! – szólal meg a riasztócsengő, és máris hajrázni kezdek.

2019.03.15 21:03:56

Egyéb egyéni LIPICZKY ÁGNES

Európa sportfővárosa már négyszer rendezte meg a Budapest Urban Gamest, és szeptemberben még magasabb fordulatszámra kapcsol, az első World Urban Gamesnek ad otthont.

2019.03.08 18:52:10

Egyéb egyéni SZŰCS MIKLÓS

Tehetségéről mindent elmond: a KSI-nél már eredményesen pingpongozott, az MTK-nál Pölöskei János néven még futballozott egy ideig.