nemzetisport.hu 2019.03.01 08:44

Öttusa: élsportolóból műsorvezető – „Csak a gödörásást lehet felülről kezdeni”

Gyenesei Leila: korábbi világbajnok öttusázó és olimpikon, de nemcsak nyári sportágában, hiszen Torinóban a téli játékokon is szerepelt sífutásban. Gyenesei Leila ma már műsorvezető a Digi Sporton. Az NSO Tv videójában mesél arról, milyen szerepet játszik még ma is az aktív sportolás az életében, illetve, hogy pályafutása után mennyire volt nehéz az átmenet egy új területre, a televíziós műsorvezetésre. Ha még többet szeretne megtudni Gyenesei Leiláról, akkor keresse a pénteki Nemzeti Sport Sportkrém című mellékletében!

 

Gyenesei Leila életében megmaradt a mozgás, hiszen másfél éves kislányával közösen futnak – Mimi természetesen még babakocsiban.

„Az egészségmegőrzés, a mozgásnak a szeretete nyilvánvalóan megmaradt, de már nem az egyre jobb eredmények hajhászása a szél, hanem az, hogy jól érezzük magunkat, hogy Mimivel együtt legyünk. Nekem az is nagyon fontos, hogy az erre ráfordított időt együtt tudjuk tenni. Levegőn vagyunk, itt, Szentendrén nagyon szeretünk a parton lenni. Ezzel jó összhangot tudunk teremteni kettőnk között.”

Arról is beszélt, származott-e előnye abból, hogy korábbi élsportolóként lett sportcsatornán műsorvezető?

„Úgy gondolom, hogy a gödörásás az egyetlen munkakör, amelyet fölülről lehet kezdeni, minden mást alulról. Az, hogy élsportolóként elértem valamilyen szintet, semmit nem jelentett két héttel később. Vagyis tulajdonságokban, személyiségben nyilvánvalóan jelentett, de másban nem. Minden egyes nap újra bizonyítanom kellett, és ez azóta is így van.”

 

2019.08.09 19:33:10

Egyéb egyéni S. TÓTH JÁNOS

Lehetne Budapest a sportvilág Oscarjaként elkönyvelt Laureus-díj gálájának helyszíne?

2019.08.13 11:16:48

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

A bőrtípusunknak megfelelő testápoló rendszeres alkalmazása rendkívül fontos. (x)

2019.08.12 00:23:05

Egyéb egyéni MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Tekintélyes szervezetek érzik úgy, hogy itt kell letelepedniük.

2019.08.12 00:14:56

Egyéb egyéni SZABÓ LÁSZLÓ

ALAPVONAL. Ha a legjobb vagy, ha kivívod a győzelmet (és egyébként akkor is, ha harmadik, nyolcadik, hetvenedik vagy utolsó előtti lettél becsületesen küzdve), senkit sem érdekel, hogy honnan jössz.