Öttusa: élőben közvetítette a versenyt a magyar kapitány

Vágólapra másolva!
2017.07.25. 20:00
Képzeljük el, amint José Mourinho áll a Manchester United kispadja előtt, dirigálja a csapatot és közben a portugál sportrádiónak közvetíti is a meccset! Elképzelhetetlen? Valóban. Márpedig a minszki öttusa Európa-bajnokságon valami hasonló történt Kállai Ákossal.

A szombati női egyéni döntőt egyenesben közvetítette a TrendFM Sportexpressz című műsora. A szerkesztők három befejezett szám után kapcsoltak Minszkbe, ahol a futás-lövészet alatt Kállai Ákos kettős szerepet töltött be.

Miközben leközvetítette a vegyes számot, az elé érkező magyar lányoknak különféle utasításokat is adott, biztatta őket, valamint még el is magyarázta a hallgatóknak, hogy ilyenkor mit tehet egy edző; mindezt élő adásban. Bravúr volt a javából!

„Kovács Sarolta és a női csapat ezüstérme óriási siker, de a magunk részéről legszívesebben rádiós különdíjat adnánk Kállai Ákosnak. Óriási élmény volt, ahogyan bevonta a hallgatókat a verseny hangulatába. Egy idő után mondtuk, engedje el magát, nyugodtan kiabáljon be a lányoknak, és ha marad energiája, akkor közvetítsen is" – meséli Harle Tamás, a Sportexpressz főszerkesztője, aki Újvári Gáborral együtt vezette a szombat délutáni élő adást.

Alább Kovács Sarolta befutója hallható a szövetségi kapitány-riporter élő közvetítésében.

Az adás után rengeteg hallgató telefonált be, elismerve Kállai teljesítményét, hiszen olyat hallottunk már, hogy egy edző kommentál sportversenyt, ám hogy egyszerre legyen riporter és utasításokat adó szövetségi kapitány – ez alighanem rádiótörténeti ritkaság.

Az igazi öttusabarátoknak íme, Kállai Ákos teljes, 5 perces bejelentkezése a minszki öttusa Európa-bajnokság női egyéni döntőjéről. Érdemes meghallgatni!

Mint arról beszámoltunk, Kovács Sarolta, valamint a női együttes (Kovács Sarolta, Földházi Zsófia, Alekszejev Tamara) ezüstérmet szerzett a szombati versenynapon, míg vasárnap a férficsapat (Kasza Róbert, Demeter Bence, Marosi Ádám ) Európa-bajnok lett, Kasza pedig egyéniben a második helyen zárt a minszki öttusa Európa-bajnokságon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik