Öttusa: egyiptomi győzelem, a legjobb magyar a 10. lett

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2019.01.31. 21:24
null
Egyiptomi győztes Budapesten (Fotó: Koncz György)
Az egyiptomi Ahmed Elgendi nyerte meg a férfiak versenyét, a legjobb magyar, Regős Gergely pedig tizedik lett a budapesti nemzetközi fedett pályás öttusaviadalon.

 

A keddi selejtezőben 15 ország 76 versenyzője szerepelt, a legjobb 36-ba kilenc magyar – Regős mellett Marosi Ádám, Harangozó Bence, Szabó Illés, Kasza Róbert, Málits István, Bernáth Bálint, Bereczki Richárd és Kardos Bence – jutott be, de a csütörtöki döntőben csak nyolc indult.

Martinek János szövetségi kapitány ezt azzal magyarázta, hogy Achilles-ín-sérülése után Kasza csak nemrég kezdte el az edzéseket, és bár a selejtezője nagyon jól sikerült, nem akartak egy újabb sérülést kockáztatni.

Hasonló okból kihagyta a versenyt a válogatott másik alapembere, Demeter Bence, aki a novemberi bokaműtétje után még nincs százszázalékos állapotban.

Regős az úszásban a döntős mezőny hátsó részében végzett, vívásban viszont nyolcadik lett, ezzel javított helyzetén. Lovaglásban ugyan csak a 30. eredmény volt az övé, de kis különbségek alakultak ki, így a BOK-Csarnokban rendezett kombinált számot, a lövészetekkel megszakított futást a 17. helyről kezdte meg, és végül tizedikként futott a célba.

Három szám után 13. volt a 2009-ben egyéni világbajnok, 2012-ben olimpiai bronzérmes, tavaly Eb-második Marosi, aki azzal együtt egy helyet előre tudott lépni, hogy a lövészete nem sikerült jól.

Szerdán a nők döntőjét rendezték meg, melyben a legjobb magyar, Barta Luca tizedik volt.

ÖTTUSA
Peridot nemzetközi fedett pályás verseny, Budapest
Férfiak, élcsoport

1. Ahmed Elgendi (egyiptomi) 1479 pont
2. Giorgio Malan (olasz) 1474
3. Joseph Choong (brit) 1471
…10. Regős Gergely 1444

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik