Öttusa Eb: négy magyar jutott a női döntőbe

Vágólapra másolva!
2017.07.20. 19:18
A minszki öttusa Európa-bajnokság csütörtöki selejtezőben két csoportban zajlottak a küzdelmek, mindegyikből az első 12 hely ért automatikusan finálét, s további 12 versenyző pontszáma alapján lépett tovább. Az első két szám, a vívás és az úszás összességében jól sikerült a mieinknek, így a lövészetekkel megszakított futás előtt valamennyien folytatást érő helyen álltak.

Kiemelkedően szerepelt a tavaly világbajnok Kovács Sarolta, aki vívásban második, úszásban első volt az A-csoportban, ezért a kombinált verseny már nem tartogatott izgalmakat a számára, s elsőként ért célba. Ugyanitt Földházi Zsófia aki egy évvel ezelőtt Kováccsal és Alekszejevvel csapatban vb-aranyat nyert – 12. volt a zárás előtt, s ugyanebben a pozícióban fejezte be a selejtezőt.Kovács Sarolta, aki vívásban második, úszásban első volt az A-csoportban, ezért a kombinált verseny már nem tartogatott izgalmakat a számára, s elsőként ért célba. Ugyanitt Földházi Zsófia aki egy évvel ezelőtt Kováccsal és Alekszejevvel csapatban vb-aranyat nyert – 12. volt a zárás előtt, s ugyanebben a pozícióban fejezte be a selejtezőt.

A B csoportban Zs. Tóth Anna kilencedikként, Alekszejev Tamara – Földházihoz hasonlóan – tizenkettedikként kezdte meg a lövészetes futást. Előbbi visszacsúszott a 15. helyre, de szerzett pontszáma elég volt a döntőhöz, amelybe utóbbi – helyezését megtartva – közvetlenül került be.

Az új szabályok szerint már nem kell előzetesen megadni a háromfős csapatok összeállítását, hanem a három legjobb eredmény számít a végelszámolásnál.

Az Eb pénteken a férfiak selejtezőjével folytatódik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik