Öttusa: a kép számít igazán

Vágólapra másolva!
2017.04.28. 07:37
Világbajnok és tehetséges fiatal egyaránt nevezett a kecskeméti világkupa női mezőnyébe – Földházi Zsófia viszont sérülése miatt nem lehet ott a rajtnál. (x)

Kiváló mezőnnyel indul majd el csütörtökön a kecskeméti világkupa női selejtezője – és a papírforma alapján a szombati finálé is izgalmasnak ígérkezik. A viadalra érkezik öttusázó többek között Chiléből, Guatemalából és Japánból is, de ami ennél is fontosabb, hogy ott lesz például a két brit klasszis, Kate French és Samantha Murray, valamint London olimpiai bajnoka, a litván Laura Asadauskaite is.

Magyar indulók szempontjából is erős a felhozatal, hiszen nevezett például a tavalyi moszkvai világbajnok Kovács Sarolta, akinek a Los Angelesben rendezett vk-versenyen nem volt szerencséje a lóval, ezért 32. helyen zárt, Kairóban viszont ötödikként ért célba.

Sarolta már Los Angelesben is a dobogóért futhatott volna, ha nincs az a lovas baleset, amikor egy ágaskodás után a lóról leesett a patkó – mondta Kállai Ákos női szövetségi kapitány. – Kairóban már valóban a dobogóért futott, de végül pontszerzőként zárt. Jó formában van, kiváló felfogásban versenyez, ismét pontszerző helyet várok tőle, de ebben a dobogó is benne lehet. A lelkem mélyén viszont azt remélem, a világbajnokságon hozza ki majd magából a legjobbat. A világkupán inkább az ott mutatott kép, mintsem az eredmény számít."

Nem léphet viszont a rajthoz Földházi Zsófia, akinek makacs talpsérülése ugyan folyamatosan javul, ám a kiváló öttusázó a napokban ismét fájdalomra panaszkodott, ezért nem indul. Ellenben készülhet a megmérettetésre számos fiatal, tehetséges versenyző, akik rengeteg tapasztalatot gyűjthetnek a következő napokban.

Valakinél tisztes helytállást várok a selejtezőben, valakitől döntőbe jutást, de valakitől már azt, hogy a fináléban is megmutassák azt az arcukat, amelyet egy junior világversenyen is láthatunk tőlük, csak immár a felnőttek között – folytatta Kállai. – Az persze már más kérdés, hogy ebben az erős mezőnyben ez mire lesz elég, de a rutin szempontjából nagyon fontos, hogy megéljék a döntő hangulatát."

Az előzetes magyar nevezők
Alekszejev Tamara, Barta Luca, Boros Alexandra, Kovács Sarolta, Palkovics Karolina, Réti Anna, Réti Kamilla, Simon Sarolta, Strobl Anita, Varga Eszter, Veszprémi Fruzsina, Zs. Tóth Anna

A kecskeméti vk-verseny női programja
Csütörtök. Selejtező

A-csoport: Vívás, 9 óra. Úszás, 13. Kombinált versenyszám, 16.45
B-csoport: Úszás, 10.30. Vívás, 12. Kombinált versenyszám, 17.45
C-csoport: Úszás, 11.45. Vívás, 15. Kombinált versenyszám, 18.45

Szombat. Döntő
Úszás, 9. Vívás, 10.30. Bónuszvívás, 14. Lovaglás, 15.30. Kombinált versenyszám, 17.30

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik