Olimpia: az ifjúsági játékokra pályázhat Budapest – sajtóhír

Vágólapra másolva!
2017.09.14. 10:06
null
Christophe Dubinak tetszett a magyar pályázat (Fotó: insidethegames.biz)
Az olimpiai és paralimpiai mozgalommal foglalkozó, tekintélyes insidethegames.biz értesülése szerint Budapest is esélyes lehet a következő ifjúsági olimpia megrendezésére.

 

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) ügyvezető igazgatója, Christophe Dubi azt már megerősítette, hogy valóban tárgyalásban állnak néhány lehetséges helyszínnel, melyek között Budapest is megtalálható az insidethegames.biz szerint. A portál megjegyzi, hogy bár a magyar főváros visszalépett a 2024-es olimpiai pályázattól, többször bebizonyosodott, hogy képes a nagyobb események megrendezésére – példaként megemlítve az idei vizes világbajnokságot vagy éppen a cselgáncs-vb-t.

„Nyilvánvalóan nagyon jó, kreatív pályázatuk volt, technikai szinten is sokat dolgoztak vele. Budapest olyan város, amely képes megrendezni egy olimpiát. Mindazonáltal érdekelheti őket az ifjúsági olimpia is. Bár igaz, az ifjúsági olimpia és a pályázati eljárás elsősorban olyan városokat céloz meg elsősorban, amelyek nem képesek nagyobb rendezvények megtartására” – mondta Dubi.

Az ifjúsági olimpia egyelőre keresi a helyét, eddig kettőt tartottak belőle (Szingapúr – 2010, Nanking – 2014), a következő Buenos Airesben lesz 2018-ban, de utána bizonytalan a sorsa. A jelenlegi tervek szerint 2023-ban rendeznék meg a negyediket, de szó van róla, hogy 2021-re hozzák előre.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik