nemzetisport.hu 2017.09.14 10:06 Frissítve: 2017.09.14 10:28

Olimpia: az ifjúsági játékokra pályázhat Budapest – sajtóhír

Az olimpiai és paralimpiai mozgalommal foglalkozó, tekintélyes insidethegames.biz értesülése szerint Budapest is esélyes lehet a következő ifjúsági olimpia megrendezésére.

Christophe Dubinak tetszett a magyar pályázat (Fotó: insidethegames.biz)

 

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) ügyvezető igazgatója, Christophe Dubi azt már megerősítette, hogy valóban tárgyalásban állnak néhány lehetséges helyszínnel, melyek között Budapest is megtalálható az insidethegames.biz szerint. A portál megjegyzi, hogy bár a magyar főváros visszalépett a 2024-es olimpiai pályázattól, többször bebizonyosodott, hogy képes a nagyobb események megrendezésére – példaként megemlítve az idei vizes világbajnokságot vagy éppen a cselgáncs-vb-t.

„Nyilvánvalóan nagyon jó, kreatív pályázatuk volt, technikai szinten is sokat dolgoztak vele. Budapest olyan város, amely képes megrendezni egy olimpiát. Mindazonáltal érdekelheti őket az ifjúsági olimpia is. Bár igaz, az ifjúsági olimpia és a pályázati eljárás elsősorban olyan városokat céloz meg elsősorban, amelyek nem képesek nagyobb rendezvények megtartására” – mondta Dubi.

Az ifjúsági olimpia egyelőre keresi a helyét, eddig kettőt tartottak belőle (Szingapúr – 2010, Nanking – 2014), a következő Buenos Airesben lesz 2018-ban, de utána bizonytalan a sorsa. A jelenlegi tervek szerint 2023-ban rendeznék meg a negyediket, de szó van róla, hogy 2021-re hozzák előre.

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2017.11.24 00:35:02

Egyéb egyéni CSINTA SAMU

NS-VÉLEMÉNY. Elsősorban az olyan irodalmi alkotásokat hiányolom, amelyekben a történet gerincét a sport képezi…

2017.11.20 23:39:10

Egyéb egyéni BALLAI ATTILA

NS-VÉLEMÉNY. Harminc és negyven között ugyanis törvényszerűen megtörténik a trónfosztás. Bár az adott sportág, klub, csapat addigi királyának fejét nem veszik, onnantól kénytelen elvegyülni az alattvalók között. Gyakran ez a legfájdalmasabb.

2017.11.19 23:45:35

Egyéb egyéni THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Írhatnám, hogy féltünk, rettegtünk, de nem ezt tettük, hanem egy idő után, tizenvalahány-évesen szóltunk neki. Persze volt bennünk félsz, hogy mi lesz, mert a többség nem közölte a szüleivel, mi is történik az edzéseken. Mi voltunk a leginkább meglepve, hogy partizánakciónk eredményre vezetett.

2017.11.15 23:22:39

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

A következő év fontos újítása a Nemzeti Sportinformációs Rendszer, amely márciustól már élesben működik.

2017.11.15 00:35:44

Egyéb egyéni BODNÁR ZALÁN

NS-VÉLEMÉNY. Az első számú felelős természetesen Carlo Tavecchio, az Olasz Labdarúgó-szövetség elnöke, aki három és fél éve tartó regnálása óta napról napra bizonyítja alkalmatlanságát. Azután választották meg a posztra, hogy a brazíliai vb csoportkörének utolsó meccse, az Uruguay elleni, kiesést jelentő 0–1 után Cesare Prandelli szövetségi kapitány és Giancarlo Abete szövetségi elnök kéz a kézben lemondott.