Olimpia: a BOM lesz a budapesti olimpia lángjának őrzője

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.03.03. 21:56
A Budapesti Olimpiáért Mozgalom (BOM) lesz a jövőben a budapesti olimpia lángjának őrzője mindaddig, amíg a főváros mindenkori vezetése nem dönt úgy, hogy itt van az ideje előkészíteni egy újabb pályázatot és harcba szállni az ötkarikás játékok megrendezéséért – döntött a BOM elnöksége. Egy ilyen lépésre legkorábban 2019-ben kerülhet sor a NOB limai döntésének valamint a 2018-as parlamenti választások eredményének a függvényében.

A BOM a 2019-ig terjedő időszakra két feladatot tűzött ki magának. Egyrészt elkészít egy olyan elemző anyagot, amely összegyűjti az olimpiai pályázattal kapcsolatos tapasztalatokat és felhalmozott tudást az elmúlt másfél évtizedre vonatkozóan. Ez a későbbiekben útmutatásul szolgálhat a jövő kormányainak és a főváros vezetőinek egy sikeres olimpiai kampány elindításához. Ennek a munkának a koordinálására a BOM vezetése Mizsér Attilát kérte fel, aki a 2024-es pályázat sportszakmai vezetője volt, és aki most a civil szervezet szakmai igazgatójaként fog tovább dolgozni. Az alapítvány elnöksége a lakossági kommunikációs oldalt Gundel Takács Gábor szóvivői kinevezésével kívánja megerősíteni.

Másrészt a BOM mindeközben folytatja alapítványán keresztül a tanulmányi ösztöndíj programját is, mert fontosnak tartja, hogy az országnak megannyi dicsőséget szerző élsportolók az aktív versenyzői évek befejezésével sikeresen lépjenek át a civil életbe és a munkaerő-piacra. Ehhez viszont elengedhetetlen, hogy a sport és a versenyzés, valamint az olimpiára való felkészülés mellett továbbtanuljanak, nyelvtudást és szakmát szerezzenek. A BOM által folytatott ezen munka indirekt módon a budapesti olimpia ügyét is hivatott támogatni, mivel egy jövőbeni pályázat érvrendszerének is az egyik legfontosabb eleme lesz a kimagasló magyar sportsikerek több mint százhúsz éves tradíciója.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik