Olimpia 2032: India a járvány után tovább dolgozik az álmon

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.05.01. 20:22
null
Az Indiai Olimpiai Bizottság elnöke a 2032-es nyári játékok megrendezését tűzte ki célul (Fotó: AFP)
A koronavírus-járvány elmúltával India folytatja a 2032-es nyári olimpiai pályázata előkészítését, jelentette be a helyi bizottság elnöke.

Narinder Batra, az Indiai Olimpiai Bizottság elnöke azt mondta, továbbra is elkötelezettek a 2026-os ifjúsági és a 2032-es nyári ötkarikás játékok megrendezése iránt.


„Hosszú távon gondolkozunk, decemberig nem várható előrelépés, ugyanis most más feladataink vannak" – utalt a sportvezető a járványra.

Az indiai pályázat esélyeit csökkenti, hogy a 2010-es Nemzetközösségi Játékok megrendezése nem volt zökkenőmentes: a helyszínek átadása folyamatosan csúszott, komoly infrastrukturális problémák voltak és erős korrupciógyanú is felvetődött. Ezek mellett a Nemzetközi Ökölvívó-szövetség kedden vette el Újdelhitől a jövő évi világbajnokság rendezési jogát, és adta Belgrádnak, mert az indiaiak nem utalták át időben a jogdíjat.

Indiának a 2026-os ifjúsági játékokért várhatóan Thaifölddel, Oroszországgal és Kolumbiával kell versengenie, míg a 2032-es nyári olimpiával kapcsolatban eddig az ausztrál Queensland, Sanghaj, valamint a két Korea közösen jelezte, hogy megrendezné.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik