Olimpia 2024: Orbán Viktor és Tarlós István egyeztetett

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2017.02.17. 21:01
Orbán Viktor miniszterelnök és Tarlós István, Budapest főpolgármestere péntek este a budapesti olimpiai pályázat további sorsáról egyeztetett – tájékoztatta az MTI-t közös közleményben Szűcs-Somlyó Mária, a Fővárosi Önkormányzat kommunikációs igazgatója és Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Az Országházban lezajlott tárgyaláson megállapodtak abban, hogy jövő szerdai ülésén a Fővárosi Közgyűlés és a kormány is külön-külön áttekinti a helyzetet.

Ezt követően – még szerda este, de legkésőbb a csütörtöki nap folyamán – Orbán Viktor és Tarlós István újból találkoznak, és megvitatják a további szükséges teendőket – áll a sajtófőnökök tájékoztatásában.

Mint korábban beszámoltunk róla, pénteken a Momentum Mozgalom összesen 266 151 aláírást adott le az olimpiával kapcsolatos népszavazás kiírása érdekében – ezt Fekete-Győr András, a mozgalom elnöke jelentette be a Fővárosi Választási Iroda épületénél.

A népszavazási kérdés úgy hangzik: „Egyetért-e ön azzal, hogy Budapest Főváros Önkormányzata vonja vissza a 2024. évi olimpiai és paralimpiai játékok megrendezésére irányuló pályázatát?”.

A törvény értelmében az aláírások ellenőrzését az aláírásgyűjtő ívek benyújtásától számított negyvenöt napon belül kell lefolytatni, a népszavazás kiírásához 138 527 érvényes aláírás szükséges.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik