Ökölvívó ob: nem volt meglepetés a negyeddöntőkben

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2017.12.06. 22:20
Különösebb meglepetések nélkül zajlottak le szerdán a férfi ökölvívó országos bajnokság negyeddöntői, így a világbajnokságot megjáró mindhárom bokszoló könnyed sikerrel lépett az elődöntőbe.

Az idén Európa-bajnoki bronzérmet szerző Harcsa Zoltán (75 kg) a keddi nyitónapon is szorítóba lépett és kevesebb mint két menet alatt győzött, majd a második napon még ennél is „jobban vigyázott” az energiáira, Major Róbert ellen már az első szakaszban döntő fölényt harcolt ki.Harcsa Zoltán (75 kg) a keddi nyitónapon is szorítóba lépett és kevesebb mint két menet alatt győzött, majd a második napon még ennél is „jobban vigyázott” az energiáira, Major Róbert ellen már az első szakaszban döntő fölényt harcolt ki.

A 64 kilogrammban szereplő Kovács Richárd szerdán mutatkozott be az ob-n, s a papírformának megfelelő magabiztos produkcióval rukkolt ki. A nyíregyházi tehetség Novák Ádám ellen lépett szorítóba, aki az első menetet még kibírta, de a másodikban már képtelen volt ellenállni neki. Az idei vb harmadik magyarja, a nehézsúlyú Hámori Ádám szintén imponáló magabiztossággal hozta a bemutatkozó mérkőzését.

A nap talán legjobban várt összecsapását az 56 kilóban rendezték, ahol az ötszörös világbajnok kick-boxos, Veres Roland a tapasztalt Virbán Gáborral küzdött meg a legjobb négybe jutásért. Az ökölvívásban még újonc Veres nem tudta borítani a papírformát, mert ugyan kifejezetten ügyesen öklözött, de Virbán lényegesen erősebbnek tűnt, s végül utóbbi pontozással nyert.

Az ob csütörtökön az elődöntőkkel folytatódik a Madárfészek Akadémia otthonául szolgáló Halassy Olivér Sportcsarnokban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik